základní skupiny - skupina H
17.09.2009 21:05 CET
0 : 0
(0:0)

Reportáž

Steaua Bukurešť - Sheriff Tiraspol 0:0

Sheriff Tiraspol oslavil premiérovou účast modlavského klubu ve skupinové fázi evropských pohárů cennou remízou na půdě silné Steauy Bukurešť. Na druhé straně panuje z výsledku nemalé rozčarování.

Moldavané se do základní skupiny dostali jako odpadlíci ze 4. předkola LM a hned potvrdili, proč v posledních 11 zápasech venku neinkasovali více jak jeden gól. Podobně dobrou defenzivou se prezentovali také v Rumunsku a připisují si tak na své konto první bod.

Zápas se hrál za zavřenými dveřmi v doslova komorní atmosféře, neboť Steaua si odpykává dvouzápasový trest za špatné chování svých fanoušků v předešlých zápasech. O jediný vzruch v první půli se postaral už v osmé minutě tvrdou ranou Rada, jeho střelu ale gólman Stanislav Namasco vytěsnil nad.

Bohužel, zbytek úvodního poločasu se proměnil v nudnou podívanou ve středu hřiště a žádné další šance už nepřišly. Gólmana Zapatu poprvé vážněji prověřili až těsně před koncem prvního dějství, kdy z trestného kopu pěkně střílel Rodriguez. Obraz hry se přeci jen změnil na počátku druhého poločasu.

Hned zkraje napřáhl k tvrdé střele z dvaceti metrů Andrei Ionescu, Namasco si však s tímto pokusem poradil. Oba trenéři se pokoušeli oživit herní projev svých týmů střídáním. Kouč domácích Cristiano Bergodi poslal na trávník kolumbijského záložníka Juana Toju či forvarda Pantelise Kapetanose, zatímco jeho protějšek Leonid Kučuk vyslal do boje teprve devatenáctiletého útočníka Amatha Diedhioua.

Krátce poté donutil Zapatu k dobrému zákroku Aleksandr Jerochin, ovšem podobně jako Diedhiou úspěšný nebyl. Výhru mohl na stranu domácích převalit Kapetanos, který však z nadějné pozice trefil pouze sítě nad brankou.

Autor: Radek Barkman / uefa.com

Komentáře (8)

Přidat komentář
smazaný uživatel

2:0

Reagovat
smazaný uživatel

2:0

Reagovat
smazaný uživatel

2:0

Reagovat
smazaný uživatel

3:0

Reagovat
smazaný uživatel

3-1

Reagovat
Tomtaf

0:0

Reagovat
didosh

Reagovat
smazaný uživatel

1:0

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele