základní skupiny - skupina H
22.10.2009 19:00 CET
0 : 1
(0:0)

Reportáž

Fenerbahçe porazilo bezzubou Steau 1:0

Fenerbahce si poradilo na horké půdě Steauy Bukurešť a ujalo se vedení ve skupině H. Jedinou branku utkání vstřelil po hodině hry Colin Kâzim-Richards.

Oba uplynulé zápasy Steauy Bukurešť skončily bez branek. Na neprostupnou obranu ale ve třetím kole vyzrál favorit skupiny Fenerbahce - a tureckému týmu jediná branka stačila. Díky druhé těsné výhře v řadě se ale posunul do čela tabulky - na druhý Šerif Tiraspol má náskok dvou bodů. Steaue nyní k postupu schází stejný počet bodů.

V úvodu utkání se museli jak fanoušci, tak diváci u obrazovek poměrně nudit. Snad jediným zajímavějším momentem v prvních deseti minutách byl pokus domácího Pantelise Kapetanose, jeho střela ale skončila vedle levé tyče Demirelovy brány. Podobně dopadly střely také na druhé straně. Neúspěšnými paliči se stali Ozer Hurmaci a Cristian Baroni.

Zápas se začal lámat zhruba po pětadvaceti minutách hry, kdy dvěma vynikajícími zákroky udržel Steau nad vodou brankář Zapata. Nejdříve zastavil střelu Kazima-Richardse z malého vápna, následně se vytáhl proti Mehmetu Topuzovi. Zpoza pokutového území zkoušel své štěstí také Hurmaci, ale jeho střela ve vzduchu zaplavala a skončila nad brankou.

Další dobrý zákrok si brankář domácího týmu připsal opět proti dobře hrajícímu Kazimu-Richardsovi. Ten se ani tentokrát z branky neradoval. Bývalý útočník Sheffieldu Wednesday se poté dostal do zakončení znovu, donutil Zapatu k dalšímu zákroku - míč se odrazil k obránci Santosovi, který ale branku přestřelil. Poslední šanci první půle spálil Topuz, jehož přímý volný kop skončil za brankovou čarou, ne však již v brance.

Teprve po hodině hry si míč pořádně ohmatal také brankář hostů - Volkan Demirel. Pokus Janose Szekelyho sice mířil přesně k tyči, turecký internacionál si ale s jeho střelou poradil. Domácí mohla neproměněná příležitost mrzet o to víc, když téměř okamžitě jejich zaváhání potrestal Kazim-Richards. Ten si naběhl na centr Roberta Carlose a z bezprostřední blízkosti již neměl větší problém - 0:1.

Dvěma zákroky pak naopak Fenerbahce podržel Demirel. Nejdříve zblokoval ránu Kapetanose, podruhé pak zlikvidoval standardku z kopaček Dayra Morena. Poslední slovo měli ale opět hosté. A přestože Topuzova dalekonosná střela v brance neskončila, mohli se Turci radovat z druhé výhry v Evropské lize.

Autor: Anna-Marie Kroupová / itv.com

Komentáře (4)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Fenerbahce tutová dvojka !!! Guiza min.jeden gol !

Reagovat
smazaný uživatel

jasna dvojka 1-3

Reagovat
smazaný uživatel

Tak snad nedostane Steaua moc na prdel snad 02 : 1:1

Reagovat
smazaný uživatel

Byvaly utocnik Wednesday? Dajsi facku anco

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele