základní skupiny - skupina G
17.09.2009 21:05 CET
1 : 2
(0:0)

Reportáž

SS Lazio - Red Bull Salzburg 1:2

Italské Lazio Řím doma překvapivě nestačilo na Salcburk, který si odvážím z Říma všechny tři body. Red Bull prohrával během druhého poločasu 0:1, jenomže zásluhou Schiemera a Janka výsledek otočil.

Střela Daba z přímého kopu byla první šancí tohoto střetnutí. Celkově se v prvním poločase nehrál extra ofenzivní fotbal. Rána Pokrivače se do branky nevešla, a totéž platilo i pro Leitgebeho pokus. Na zajímavější fotbal si museli diváci počkat až do druhého dějství.

Druhá půle začala standardní situací ve prospěch hostujícího Salcburku. Tchoyi si došel pro faul a z přímého kopu Janko přestřelil. Pak už Lazio roztočilo svůj kolotoč plný šancí, pronikající Foggia mířil na vzdálenější tyč a minul jen o kousek. O chvíli později Gustafsson v klidu vychytal Zarateho, jenomže argentinský útočník zanedlouho přispěchal s další, tentokrát mnohem nebezpečnější šancí. Podobně jako Foggia mířil na vzdálenější tyč a rovněž minul o centimetry. Neskutečný tlak Lazia nakonec vyvrcholil úvodní brankou. Foggia totiž zdálky překvapivě vystřelil, a jeho nepřijemná rána zapadla k tyči Gustafssonovy branky.

Salcburk v tu chvíli nevypadal na to, že měl vyrovnat, či dokonce výsledek zvrátit. Nicméně v 82. minutě se to povedlo Schiemerovi. V pokutovém území Lazia nedokázala domácí obrana dostat míč do bezpečí a Schiemer vyrovnal na 1:1. Lazio se pak ihned vrhlo do útoku, obranu Salcburku však nepřelstilo.

V 93. minutě pak šokoval celý Olympijský stadion Marc Janko. Obránce Cribari totiž vyrobil ve vlastním pokutovém území obrovskou hrubku, když neodhlavičkoval centr z levé strany. Cribari doslova namazal Jankovi, pro něhož už nebylo těžké vstřelit rozhodující gól. Salcburk v Římě překvapivě vyhrál 2:1.

Autor: Ondřej Linhart

Komentáře (10)

Přidat komentář
smazaný uživatel

2:1

Reagovat
smazaný uživatel

3:0

Reagovat
smazaný uživatel

2:0

Reagovat
smazaný uživatel

3:3

Reagovat
smazaný uživatel

2:0

Reagovat
smazaný uživatel

3-1

Reagovat
Tomtaf

0:1

Reagovat
smazaný uživatel

Věřím Laziu, je to pro ně poslední z šancí se nějak zviditelnit a koho jiného už by chtěli dostat za soupeře když ne Salzburg.

Reagovat
smazaný uživatel

1:1

Reagovat
smazaný uživatel

2:1

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele