1/16 finále - odvety
25.02.2010 19:00 CET
1 : 1
(0:1)

Reportáž

Loňský vítěz Evropské ligy Šachtar Doněck vyřazen

Tak trochu překvapivě skončila cesta ukrajinského Šachtaru Doněck za obhajobou loňského vítězství v Evropské lize. Ukrajinci před domácím publikem pouze remizovali 1:1, a protože ve Fulhamu minulý týden prohráli 2:1, se soutěží se loučí.

Domácí vstoupili do utkání velmi zostra, už v první minutě nebezpečně střílel Adriano, ale toho vychytal pozdější hrdina utkání - brankář Fulhamu Schwarzer. O pár chvil později to byli znovu domácí, kteří ohrozili soupeřovu svatyni. Rána z kopačky Williana však skončila těsně nad břevnem.

Šachtar si v prvním poločase vytvořil ještě dvě velmi solidní akce, ale ani jedna z nich brankou neskončila. Nejprve hostující brankář bravurně zasáhl proti ráně Fernandinha, po půlhodině hry se musel Schwarzer vytáhnout proti pokusu aktivního Williana.

V 33. minutě však přišel pro domácí šok. Fulham se hned z první vážnější šance dostal do vedení. Zamora poslal centr do pokutového území domácích, kde míč jen lehce hlavou tečoval Hangeland a ten přesně zapadl k pravé tyči zkoprněného gólmana Pjatova - 0:1. Už teď bylo jasné, že pokud bude chtít Šachtart v soutěži zůstat, bude muset vstřelit minimálně dvě branky.

Druhý poločas začal opět velkým náporem domácích, nejprve Adriano hlavičkoval přímo do náruče fulhamského brankáře, hned po něm mířil těsně nad střídající Douglas.

Na kopačky domácích se s ubíhajícím časem začala lepit nervozita, přesto se takřka padesát tisíc fanoušků dočkalo dvacet minut před koncem vyrovnávací branky. Douglas připravil balón pro Jadsona, který překonal jinak výborně chytajícího brankáře Schwarzera - 1:1.

Deset minut před koncem se do obrovské šance dostal domácí obránce Rakitskij, ale trefil pouze boční síť branky Fulhamu. Velkou bouři nevole u příznivců Šachtaru vyvolala situace ze závěrečných minut střetnutí. Douglas střílel a míč se v pokutovém území dotkl ruky fulhamského Murphyho, píšťalka hlavního sudího však zůstala němá.

V závěrečných momentech utkání byl sice vyloučen již zmiňovaný Murphy, tato událost však výsledek neovlivnila a do osmifinále tak vcelku nečekaně postupuje Fulham.

Autor: Tomáš Lavický / soccernet.com

Komentáře (4)

Přidat komentář
Tomtaf

4:2

Reagovat
smazaný uživatel

1:0

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

0:1

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele