základní skupiny - skupina J
01.10.2009 19:00 CET
4 : 1
(2:0)

Reportáž

Šachtar Doněck - FK Partizan 4:1

Nový doněcký padesátitisícový kotel byl pokřtěn úspěšně. Domácí si se srbským Partizanem poměrně jednoduše poradili, už v poločase byl náskok dvougólový. Domácí jej pak ještě do konce zápasu jednou navýšili, hosté se zmohli pouze na gól v závěrečných minutách.

Domácí již od úvodních minut utkání míč svému soupeři moc nepůjčovali, z čehož nakonec pramenilo i konečné skóre. To mohl otevřít již ve druhé minutě Willian, nicméně Aleksandar Radosavljević v brance hostí si počínal i s trochou štěstí úspěšně.

Zatímco Partizan se pokoušel zejména o útoky po křídlech, domácí vyznávali rychlý přechod do útoku, leč v něm hodněkrát selhávali - nejaktivnějším ze všech 22 aktérů na hrací ploše byl domácí kapitán Darijo Srna, chorvatský fotbalista se sám dostal do dvou slibných příležitostí, nicméně v nich selhal.

Partizan si ale oprátku nasadil sám. Ve 23. minutě odcentroval Willian a Marko Lomić si míč srazil do vlastní sítě. Šachtaru tento gól nalil ještě více krve do žil a pokračoval ve svém spanilém výkonu - sedm minut před přestávkou se před Radosavljevićem objevil sám Luiz Adriano a střelou do protipohybu nedal hostujícímu gólmanovi šanci.

Tlak Šachťoru se přesunul i do druhého poločasu. Ilsinho dopředu vyslal Jadsona, ten si po lehkých komplikacích poradil s Radosavjlevićem a poslal domácí už do vedení 3:0. Tlak domácích pokračoval, Jaroslav Rakickij vyrval míč ze spárů Marka Lomiće a dal konečnou definitivu bodovému zisku.

Partizan se zmohl jen skorigování - Ljajič vybojoval zdaleka ztracený míč a posadil jej do sítě. Přesto nezabránil potupě srbského celku na Ukrajině.

Autor: Daniel Polách / football.ua

Komentáře (8)

Přidat komentář
smazaný uživatel

5:0

Reagovat
smazaný uživatel

to mi neříkej

Reagovat
smazaný uživatel

šachtar je silnej myslim ze vpoho da 5 srna(2) wiliam 1a jadson 1

Reagovat
smazaný uživatel

3:0

Reagovat
smazaný uživatel

Tak vidím to na Doněck ,ale i tak by mohli moji hoši něco hodit

02

Reagovat
smazaný uživatel

Taky doufam ze Partizan neco snad uhraje.

Reagovat
Tomtaf

5:0

Reagovat
smazaný uživatel

Tajně doufám v bodování Partizanu.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele