1/16 finále - 1. zápasy
18.02.2010 15:00 CET
3 : 0
(2:0)

Reportáž

Rubin Kazaň - Hapoel Tel-Aviv 3:0

Již po prvním zápase s Hapoelem Tel-Aviv může Rubin Kazaň v podstatě říci, že je jednou nohou v osmifinále. Bez problémů si totiž dokráčela na domácí půdě k jednoznačné výhře 3:0. Izraelský protivník tak bude mít v odvetě co dělat, aby třígólové manko smazal.

Poslední dvojnásobný ruský mistr začal velmi dobře a poměrně brzy se ujal dvoubrankového vedení. K úspěchu mu dozajista pomohl také fakt, že je již zvyklý na velké mrazy, které nyní v Tatarstánu, kde Kazaň leží, panují. Po většinu zápasu teploměr ukazoval děsivých čtrnáct stupňů pod nulou!

Ještě před první vstřelenou brankou Rubinu se pokoušel o zakončení domácí Murawski, jeho střela ovšem letěla nad. Bucharov poprvé vyzkoušel pozornost Enyeamy nebezpečnou střelou z hranice pokutového území. V 14. minutě už byl o poznání přesnější, když zakončoval do hostující brány po centru Semaka z pravé strany.

Za dalších necelých deset minut lovili hráči Hapoelu míč ze své sítě podruhé. Karadenizova střela sice ještě nebyla přesná, zanedlouho však Bucharov potvrdil svou pověst kanonýra a ranou z voleje nedal Enyeamovi žádnou šanci. Rychlé vedení dodalo Kazani potřebný klid a naopak izraelské fotbalisty pořádně zchladilo. Když se už náhodou dostali k nějaké šanci, vždy zasáhl gólman Ryžikov.

Hned po změně stran mohl Hapoel snížit. Dostal možnost zahrávat standardní situaci z velmi nadějné situace, jenže Zahavi zakroutil míč pouze do zdi. Hra se více otevřela, a proto mohl na stavu 2:0 něco změnit také Kasajev, avšak míč poslal těsně okolo pravé tyčky. Na druhé straně zase pro změnu vychytal Zahaviho jistý Ryžikov.

Také na třetí brance Rubinu měl Bucharov nemalý podíl. V 69. minutě našel Semaka, jenž už neměl příliš problémů s přesným zakončením. Ani tím však aktivita domácích nepolevila a svou pozici před odvetou si chtěli ještě vylepšit, to se jim už ale nepodařilo.

Autor: Tomáš Honajzer / soccernet.com, uefa.com

Komentáře (3)

Přidat komentář
Tomtaf

0:0

Reagovat
smazaný uživatel

1

Reagovat
smazaný uživatel

si s nima pohráli jak s dětma.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele