1/16 finále - 1. zápasy
18.02.2010 21:05 CET
1 : 1
(1:1)

Reportáž

Hertha BSC - SL Benfica 1:1

Favorizovaná Benfica v Berlíně pouze remizovala 1:1, přesto má do odvety velmi výhodnou pozici. Hosté začali lépe a brzy vedli, Hertha se ovšem po šťastném vyrovnání znatelně zlepšila a rozhodující brance byla dokonce o něco blíže než soupeř.

Hosté měli start vskutku raketový, už od čtvrté minuty je mohlo hřát vedení. Martins skvělým pasem za obranu vyzval De Mariu, jenž utekl Piszczekovi a do protipohybu Drobného suveréně zakončil - 0:1. Benfiku úspěšný začátek neukolébal a v prvních dvaceti minutách udávala tempo, aktivní De Maria se Saviolou však už další pohromu domácím nepřipravili.

Postupně se herně začal zvedat i berlínský celek, kterému ve 33. minutě pomohlo štěstí k vyrovnávacímu gólu. Cícero prostrčil na Piszczeka, jehož přízemní centr si do vlastní sítě uklidil García - 1:1. To Herthu nabudilo a místy byla i lepší než soupeř, ten ale měl do půle ještě dvě příležitosti - před Cardózem musel v hodině dvanácté zachraňovat von Bergen, Luisaovu hlavičku pak labil Drobný.

Po změně stran nejdříve chtěli Lisaboňané penaltu, ale střet Ramirese s Friedrichem nechal píšťalku sudího Haugeho němou, pak už převzali taktovku utkání Berlíňané. V 55. minutě pilný Ebert nacentroval na zcela volného Nicua, ten ale z bezprostřední blízkosti trefil jen tyč. Chvíli nato zase pálil Raffael, César si ale počínal dobře.

Obrovská příležitost se ve druhé půli naskytla i hostům, když se před Drobným zjevili hned tři hráči Encarnados, jenže si spíš překáželi a jeden z nich poslal míč vysoko nad branku. Českého brankáře ve službách Herthy ještě zaměstnal hlavičkou Cardózo, na druhé straně mohl rozhodnout Ramos, jenže ani César již další míč za svá záda nepustil.

Autor: Petr Vaněček / ticker.bundesliga.de

Komentáře (2)

Přidat komentář
Tomtaf

1:1

Reagovat
smazaný uživatel

2

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele