1/16 finále - odvety
25.02.2010 21:05 CET
0 : 0
(0:0)

Reportáž

Hapoel Tel-Aviv - Rubin Kazaň 0:0

Rubin Kazaň si pohlídal odvetu s nebezpečným Hapoelem Tel-Aviv a postupuje do osmifinále Evropské ligy, kde se střetne s německým Wolfsburgem.

Utkání se hrálo za deštivého počasí podle očekávaného scénáře, Hapoelu nezbývalo po venkovní prohře 0:3 v Kazani nic jiného než útočit, zatímco ruský celek se mohl soustředit na svoji typickou defenzivní hru. Diváci na stadionu Bloomfield se první vážné šance dočkali už ve druhé minutě, když Bondarva pomocí teče Noboy orazítkoval břevno.

Skvělý nástup izraelského mužstva se však v následujících minutách proměnil v zoufalé dobývání pevné obrany Kazaně. Rušno začalo být na druhé straně, Alan Kasajev se skvělým způsobem proháčkoval přes dva domácí fotbalisty a vybídl do gólové šance Bucharova, vytáhlý útočník ale nechal střeleckou mušku v Kazani a střela mu vůbec nesedla.

Terén stadionu Bloomfieldu byl pod palbou mohutného lijáku a s přibývajícími minutami nahrával fotbalovým akcím stále méně. Přibývalo naopak ostrých zákroků, především na straně domácího týmu, kterému se ani po změně stran nedařilo překonat obranný vál Kazaně. V 53. minutě měl kanonýr Kazaně Bucharov na kopačce další příležitost, ale souboj s gólmanem Hapoelu Vincentem Enyeamou prohrál.

V závěru utkání se trenér Hapoelu Tel-Aviv Gutman rozhodl poslat brazilského obránce Douglase da Silvu do útoku a tento tah se málem vyplatil, zhruba patnáct minut před koncem vysunul Brazilce elegantním způsobem Shechter, ale překonaného brankáře Ryžikova zachránila tyč. Rubin Kazaň drtivý závěrečný tlak domácího mužstva přečkal bez následků a může se těšit na osmifinále Evropské ligy.

Autor: David Kubáň / EuroFotbal.cz

Komentáře (2)

Přidat komentář
Tomtaf

0:4

Reagovat
smazaný uživatel

1:0

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele