základní skupiny - skupina C
22.10.2009 21:05 CET
5 : 1
(1:1)

Reportáž

Hapoel Tel-Aviv - Rapid Vídeň 5:1

Nepěkný debakl si z Izraele odváží Rapid Vídeň. První poločas drželi hosté s domácími krok, ale ve druhém poločase se s góly v síti Rapidu roztrhl pytel. Hapoel se zastavil až na pěti brankách.

Domácí Hapoel vstoupil do utkání aktivněji a z toho pramenily především úvodní standardní situce. Sólovou akcí se v 10. minutě blýskl ex-kolínský Vucicević. Rapid se postupně dostávál pod systematický tlak, v 16. minutě přesto hosté zahrozili, a hned to bylo pěkně ostré. Po výborné akci se k míči tři metry před bránou dostal Jelavić a trefil tyč. Ve 27. minutě se znovu blýskl Rapid, o dvě minuty později se ale skóre otevřelo naopak na druhé straně - Vermouth ostře centroval do středu pokutového území a Dober míči notně pomohl za brankovou čáru.

Rapid však zareagoval gólovým způsobem - k míči se v pokutovém území hostů dostal kapitán Vídeňských Hoffmann a bezpečně zakončil. Ve 32. minutě tak bylo vyrovnáno, do konce prvního poločasu se toho ale už moc neudálo. Kromě Vucicevićovy střely ze střední vzdálenosti se ani domácí, ani hosté k ničemu významnému neodhodlali a poločas tak ukončil rozhodčí Jakobsson za remízového stavu 1:1.

Do druhé půle vstoupili hosté jak nejhůře mohli, prvních 8 minut sice Hapoel k ničemu nepustili, v 53. minutě však ze 30 metrů napřáhl Menteshashvili a za gólmanem Payerem rozvlnil síť. Izraelci rázem Rapid přitlačili, další obroskou šanci měli v 59. minutě a v 60. už vedli o dva góly - Schechter se zbavil dvou obránců a z hranice vápna přesně zakončil. Rapid se rázem sesypal a dále už hráli jen a výhradně domácí - příkladně v 63. a 66. minutě, kdy střílel Yeboah. Nic naplat, hosté se nepoučili a za další tři minuty prohrávali už 4:1 - postaral se o to střelec z prvního poločasu Vermouth.

Rapid zcela rezignoval a ze strany domácích to ještě nebylo všechno. Konečnou podobu výsledku dal v poslední minutě Lata.

Autor: Jiří Krejčí

Komentáře (4)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Plychta 1-1

Reagovat
irik

Rapid zvítězí . Tip 1:2

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
didosh

Nádherný výsledek

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele