základní skupiny - skupina C
17.12.2009 19:00 CET
1 : 0
(1:0)

Reportáž

Hapoel Tel-Aviv - Hamburger SV 1:0

Fotbalisté Hapoelu Tel Aviv dokázali na svém hřišti udolat německý Hamburk, což znamená, že ho v konečném účtování skupiny přeskočili a zajistili si tak nasazení pro páteční nyonský los.

O jedinou branku se postaral Samuel Yeboah a zajistil tak Hapoelu celkový zisk dvanácti bodů. Druhý Hamburg naspřádal o dva body méně a končí v závěsu druhý. Ostatně oba celky vstupovaly do zápasu s vědomím, že postup mezi elitních 32 týmů jim už nikdo nevezme. Na základě toho postavil trenér Hamburku Labbadia také sestavu. Pouze na lavičce nechal gólmana Rosta, kapitána Jarolíma či další hvězdy jako Eliu nebo Boatenga.

Náhradní gólman Wolfgang Hesl se poprvé protáhl už po sedmi minutách, kdy parádním zákrokem vytěsnil Yeboahův pokus. Shechter zkoušel štěstí o chvilku později, na rozdíl od svého kolegy ale branku vůbec netrefil. Hapoel se ujal vedení ve 23. minutě. Jansen neodvrátil dlouhý Vermuthův míč, který skončil na kopačce Yeboaha a ten propálil vše, co mu stálo v cestě.

Hamburk měl velkou šanci na vyrovnání šest minut nato. Petric poslal ideální míč na kopačky švédského kanonýra Marcuse Berga, který ovšem v rozhodující chvíli trefil pouze gólmana Eneyamu. Labbadia vycítil, že jeho mužstvo potřebuje oživení a na trávník poslal Eliu a Toruna. Krátce po příchodu z kabin si vlastní gól málem vstřelil Jansen, který s velkým štěstím odvrátil střelu Douglase Da Silvy.

Útoky Hamburku chodily ve druhém poločase spíše přes nově příchozího Eliu. Ten dostal krátce po hodině hry dobrý balon a už by postupoval sám na Eneyamu, kdyby ho na poslední chvíli nezastavil kapitán Badir. Hamburk sice měl v těchto momentech více ze hry, branky mohl střílet Hapoel. Hlavička Shechtera skončila jen kousek vedle. Německý semifinalista loňského ročníku poháru UEFA se po zbytek utkání tlačil za vyrovnáním, toho ale už nedosáhl.

Autor: Radek Barkman / soccernet.com

Komentáře (3)

Přidat komentář
smazaný uživatel

2:3

Reagovat
Tomtaf

3:3

Reagovat
smazaný uživatel

2

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele