čtvrtfinále - 1. zápasy
01.04.2010 21:05 CET
2 : 1
(0:0)

Reportáž

Madlung pozdním zásahem udržel Vlky ve hře o postup

Zbytečná komplikace, které by mohli Londýňané příště pořádně litovat, tak bychom mohli pojmenovat Madlungovo snížení na konečných 2:1 pouhou minutu před vypršením řádné hrací doby. Poněkud bezzubý Wolfsburg si tak z Anglie veze domů velmi přijatelný výsledek.

Obhájce německého titulu sice opět na piedestalu nestane, avšak v posledních deseti zápasech prohrál jen jedinkrát, takže se od něj dnes hodně čekalo. Především pak od zabijáckého dua Grafite-Džeko. To samo si ale žádnou pořádnou šanci nevypracovalo, spoléhat se muselo spíš na soupeřovu nedůslednost. Ve své kůži nebyl hlavně Hangeland, který jednou míč úplně minul při snaze odhlavičkovat ho do bezpečí a dal Džekovi příležitost skórovat. Ten byl ale natolik zaskočen, že touto nabídkou pohrdl. Zato na opačném konci barikády Zamora řádil přesně tak, jak má ve zvyku. Skóre však přesto otevřel až v 59. minutě, když přebral pas od Gery, na hraně šestnáctky si vydobyl ideální palebnou pozici a dokonalou střelou překonal Benaglia.

Hned za čtyři minuty se v pokutovém území soupeře zase k míči dostal Zamora a bylo zle podruhé. Tentokráte zády k brance nabil Duffovi, který už z dvanácti metrů parádní ranou zvýšil na upokojujících 2:0. Fulham se tedy na přelomu druhé a třetí třetiny utkání konečně dostalo toho, po čem prahnul celý první poločas nepoměrně více než protivník. Domácí totiž i před přestávkou párkrát zahrozili, ale ani Zamora z většího úhlu ani později Dempsey recept na vstřelení branky zatím nenacházeli.

Nicméně Cottagers se pak dvoubrankovým vedením spokojili a soupeři začali dovolovat kombinace i v těch nejnebezpečnějších prostorách. To se pochopitelně nemělo stát. Grafite se střídajícím Martinsem ještě své šance sice spálili, ale v 89. minutě to přeci jen přišlo. Misimovič nejprve rozehrál roh na krátko, míč se k němu ovšem hned záhy vrátil a on ho nakopl přesně na hlavu neomylného Madlunga.

Autor: Tomáš Daníček / bbc.co.uk

Komentáře (6)

Přidat komentář
smazaný uživatel

2:1

Reagovat
Tomtaf

2:4

Reagovat
Lorcan

2:0

Reagovat
smazaný uživatel

3:1

Reagovat
smazaný uživatel

2:2

Reagovat
smazaný uživatel

1:0

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele