základní skupiny - skupina J
16.12.2009 21:05 CET
1 : 0
(1:0)

Reportáž

FK Partizan - Šachtar Doněck 1:0

Loňský vítěz poháru UEFA utrpěl v již přejmenované soutěži vůbec první porážku v této sezoně. Na půdě dosud tápajícího Partizanu Bělehrad zaostával už od sedmé minuty a jednobrankovou ztrátu už nedohnal.

Rumunský kouč Doněcku Mircea Lucescu ovšem na utkání nepovolal řadu svých opor, a tak jeho tým připomínal spíše B-mužstvo. Naopak Partizan po dlouhé pauze konečně doufal v tříbodové vítězství. Toho se nakonec díky brzké trefě Lamine Diarry po pěti prohrách v řadě dočkal. Srbové ostatně začali s velkým odhodláním. Už ve čtvrté minutě vyzkoušel Pjatovovu pozornost z velké dálky Ljajič, o nějž v nedávné době projevil zájem také Manchester United.

Nicméně o tři minuty později už lovil míč ze své sítě. Do jeho blízkosti se důrazně natlačil Diarra a ranou pod víko posunul svůj tým do vedení. Ani po tomto momentu se Šachtar ze spánku neprobudil a od další pohromy ho uchránila pouze dobře postavená tyč, která zvonila po hlavičce Krstajiče. O první pokus k ohrožení domácí branky se postaral Luiz Adriano, ovšem prostor mezi třemi tyčemi vůbec netrefil.

Druhý poločas začal v podobném duchu jako ten předchozí. Pjatovovi ale střela Knězeviče příliš velké starosti nenadělala. Na druhém konci hřiště se k dalekonosné střele odhodlal Fernandinho, gólman Bozovic se ale blýskl pohotovým zásahem. Stejně dopadl souboj obou aktérů rovněž po hodině hry. Odpověď Partizanu obstaral Jovanovic, ani on však druhý gól nepřidal.

Lucesu posléze vsadil všechno na ofenzivu a do hry poslal dvojici Vitsenets - Gai, jenže byli to právě Srbové, kdo působil před brankou nebezpečnějším dojmem. Krstajičova hlavička po rohovém kopu ale ani v tomto případě nenalezla cíl. Fernandinho naopak pokračoval v ostřelování Bozovičovy branky, nicméně ani jemu se už se skóre pohnout nepodařilo.

Autor: Radek Barkman / soccernet.com

Komentáře (3)

Přidat komentář
smazaný uživatel

1:2

Reagovat
Tomtaf

2:3

Reagovat
smazaný uživatel

2...........SACHTAR!!!

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele