základní skupiny - skupina I
17.09.2009 21:05 CET
4 : 0
(3:0)

Reportáž

Everton FC - AEK Atény 4:0

Atény si z úvodního zápasu Evropské ligy odváží z Ostrovů čtyřbrankový debakl. O ten se domácí hráči postarali už v první půli, ve druhé pak v klidu kontrolovali vývoj utkání.

Angličtí favorité nenechávali nic náhodě a od prvních minut se pustili do svého soupeře. V deváté minutě se svou dalekonosnou přesnou střelou sice neuspěl Pienaar, jen o minutu později se už Everton z gólu radoval.

Rohový kop Řekové naprosto nezvládli a nechali Yoba z kroku hlavičkovat. Nigerijec tak neměl nejmenší potíže, jak otevřít skóre. Dominace Evertonu se potvrdila podruhé ještě do dvacetiminutovky. Svou roli zde sehrál i nový asistent rozhodčího.

Ten totiž upozornil na roh, ze kterého se Distin dokázal hlavou prosadit a zvýšit tak vedení. Kontrovat mohl ojedinělou šancí Kafes, nicméně jeho střela zpoza vápna mířila těsně nad břevno. Na druhé straně hlavičkoval taktéž příliš vysoko Jo po přesném pasu Distina.

Osm minut před koncem poločasu se pak k další střele z dálky dostal Pienaar. Opět mířil mezi tři tyče, tentokrát ale ještě o trochu lépe a svou pravačkou vymetl pravý roh Sajovy branky - 3:0. Ještě před poločasem tak Everton prakticky rozhodl o prvních třech bodech v Evropské lize.

Změna stran nepřinesla hostujícímu AEK změnu nálady. Po deseti minutách totiž hrozivým nevybíravým faulem strhl na zem Distina Araujo, který tak musel brzy po začátku druhé půle nabrat opět směr šatny.

V 62. minutě Yakubu s Joem vytvořili dobrou pozici pro Pienaara, který střelou z vápna nechal vyniknout brankáře hostí. Saja si pak musel v krátké době poradit i s nepříjemnými projektily Rodwella a Osmana. I přes další spálenou šanci, kdy Bainesovy parádní příhry využil Saha pouze k nepovedené střele, se přeci jen domácí dočkali branky i ve druhé půli.

Osm minut před koncem se po Yakubuovi dostal k míči Jo, který pohotovou střelou překonal Saju. Minutu před koncem se o čestný zásah pokoušel Blanco, dobrou střelou ale namířil jen do míst, kde stál připravený Howard. Saha se pak taktéž toužil projevit do análů čtvrtečního zápasu a po úderu do Juanfrana musel okamžitě do sprch. To nic nemohlo změnit na debaklu řeckého týmu.

Autor: Josef Gvoždiak / eurosport.com, soccernet.com

Komentáře (7)

Přidat komentář
smazaný uživatel

3:1

Reagovat
smazaný uživatel

vyhra evertonu s odrenyma usima

Reagovat
smazaný uživatel

4:1

Reagovat
smazaný uživatel

2-2

Reagovat
Tomtaf

0:1

Reagovat
smazaný uživatel

everton to dá 2:0

Reagovat
smazaný uživatel

2:2

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele