základní skupiny - skupina F
03.12.2009 21:05 CET
2 : 1
(1:1)

Reportáž

Dinamo Bukurešť - SK Sturm Graz 2:1

Přesná a především chytrá hlavička zkušeného útočníka Mariuse Niculae zajistila domácímu celku naději na postup do dalšího kola. Dinamo vydřelo výhru i přesto, že dohrávalo o deseti. Do sprch předčasně zamířil Rus.

Už prvních pět minut bylo v oboustranném podání hodně divokých. Především Sturm působil před brankou soupeře natolik nebezpečně, že si již ve třetí minutě vykoledoval pokutový kop. Rus totiž zasáhl po rohovém kopu míč rukou a kromě zaviněné penalty ho dorazila rovněž žlutá karta. Jeho zkrat však zachránil gólman Dolha, který bravurně vytěsnil Muratovičův pokutový kop.

Jenže Dinamo propadlo euforii a z následného rohu přeci jen inkasovalo. Výborný centr Bukvy našel hlavu Sonnleitnera, jehož precizně umístěný pokus posunul hosty do překvapivého vedení. Otěže utkání poté převzal rumunský celek a zasloužené odměny se dočkal těsně před přestávkou.

Cristeův parádní half-volej s velkou námahou vytěsnil Gratzei pouze k nohám dobíhajícího Niculaeho, ten svou dorážku nasměroval nejprve do tyče, od níž se míč odrazil do Gratzeiových zad a za brankovou čáru. Krátce nato ale Rus zbytečně fauloval a po druhé žluté kartě musel opustit hrací plochu. Zdálo se, že je po nadějích, nicméně dvanáct minut po příchodu z kabin si na Bostinův přímý kop počíhal hrdina dne Niculae, a střelou ke vzdálenější tyči zajistil Dinamu cenný tříbodový zisk.

Autor: Radek Barkman / uefa.com

Komentáře (3)

Přidat komentář
Tomtaf

2:0

Reagovat
smazaný uživatel

0:1

Reagovat
smazaný uživatel

1:0

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele