základní skupiny - skupina J
22.10.2009 19:00 CET
2 : 0
(1:0)

Reportáž

Bruggy poprvé vyhrály, porazily Partizan 2:0

Souboj dvou nejhorších týmů skupiny J vyzněl lépe pro domácí mužstvo. Bruggy se díky zisku tří bodů posunuly na druhé místo, rozhodujíc branku utkání vstřelil Perisić.

Partizanu se zatím v Evropské lize příliš nedaří. Z uplynulých tří utkání nevybojoval jediný bod, jeho skóre je navíc vcelku ostudné - 3:9. Naopak belgické Bruggy konečně zabraly. Po remíze s Toulouse přišla tříbodová nálož, díky níž se Cercle posunulo dokonce na druhé, postupové místo.

Utkání rozhodl již ve čtvrté minutě svou brankou Ivana Perisić. Pojištění pak přišlo z kopaček Rajka Brežančiće, jenž ve druhé půli smolně nasměroval míč do vlastní sítě.

Domácí fanoušci mohli jásat hned po necelých 250 sekundách hry. Na dlouhý Garaertsův centr si naběhl záložník Ivan Perisić, jenž hlavičkou poslal svůj tým do vedení. Další problémy pro defenzivu hostů nastaly ve 14. minutě. Ze hřiště musel odejít zraněný Goran Gavrančić, jeho místo zaujal Nenad Djordjević.

Netrvalo dlouho a Bruggy se připomněly podruhé. Dvanáct metrů, střela z voleje, Joseph Akpala. Tato kombinace ale tentokrát brankou neskončila - skvělý zákrok vytáhl brankář Radosavljevic. Ještě lepší příležitost se domácím naskytla v 18. minutě. Djordjevic ve vápně fauloval Garaertse a rozhodčí nařídil penaltu. K té se postavil dosavadní jediný střelec utkání Perisić. Mladý Chorvat ale tentokrát přesně nemířil - pokutový kop poslal nad branku.

Nejlepší příležitost hostů připadla na vrub Branislavu Jovanovici, jeho dalekonosný pokus ale Stijnen vyrazil nad branku. Začátek druhé půle na tu první rozhodně nenavázal. Z nudy příznivce vyvedl snad jedině aktivní Perisić a jeho dvě nepřesné hlavičky. Vše se ale zlomilo v 58. minutě. A opět u toho byl talentovaný Chorvat. Jeho střela zpoza pokutového území se odrazila od bránícího Brežančiće až za bezmocného brankáře Radosavljevice. Domácí tak vedli již o dvě branky.

Ke konci zápasu se kromě střel Vadise Odjidjaho a Perisiće již nic nepřihodilo a Bruggy tak poprvé v Evropské lize dokázaly naplno bodovat.

Autor: Anna-Marie Kroupová / itv.com

Komentáře (2)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Jasna dvojka 2-3

Reagovat
smazaný uživatel

Doufám ve dvojku už musí zabrat 1:3

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele