základní skupiny - skupina L
16.12.2009 21:05 CET
5 : 1
(2:1)

Reportáž

CD Nacional - Austria Vídeň 5:1

Ruben Micael zatížil konto Austrie Vídeň hned dvěma góly a prakticky tak dirigoval velký obrat Nacionalu, který nakonec deklasoval svého rakouského soupeře vysoko 5:1.

Hosté se sice ujali poměrně záhy vedení, když Bracaliho překonal Schumacher, poté ovšem fotbalisté portugalského celku pětibrankovou smrští svého soka doslova zamáčkli do země. Nacional tak končí ve skupině na nepostupovém třetím místě se ziskem pěti bodů, Austria je poslední. Hostitelé zpočátku nedali Vídeňanům prakticky žádný prostor a snažili se o ohrožení jejich branky.

Salinova střela ovšem mířila hodně mimo, Mateusův nebezpečný centr napříč vápnem odvrátila hostující defenziva na poslední chvíli pryč. Z gólového mráčku tak zapršelo trochu překvapivě na druhé straně. Acimovic dostal na levé straně mnoho prostoru k odcentrování a jeho dílo úspěšně dokončil přesným volejem Schumacher.

Jenže vedení outsiderovi nevydrželo příliš dlouho. Po chybě v jeho obraně poslal přesný míč do vápna Mateus, ten propadl až k nohám Micaela, který se zblízka nemýlil. Nacional pak stihl otočit skóre ještě před přestávkou. Mateus za sebou v rychlostním souboji nechal oba stopery a přesnou ranou překonal Almera. Domácí hnáni natěšeným publikem mohli svůj náskok záhy zvýšit, nicméně Pečnikova hlavička otřásla pouze Almerovým břevnem.

K zdvojnásobení náskoku tak došlo až po dalším příchodu z kabin. Dominanci portugalského mužstva potvrdil svou druhou trefou v utkání Ruben Micael. Vzápětí přidal čtvrtou branku Tomaševič zásluhou přesně umístěné hlavičky. Devastaci soupeře pak pátým hřebíkem do rakve dokončil dalším hlavičkovým pokusem Lopes.

Autor: Radek Barkman / soccernet.com

Komentáře (4)

Přidat komentář
smazaný uživatel

1:1, 1:2

Reagovat
Tomtaf

2:0

Reagovat
smazaný uživatel

1

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele