základní skupiny - skupina L
05.11.2009 21:05 CET
1 : 1
(0:0)

Reportáž

CD Nacional - Athletic Bilbao 1:1

Athletic Club remizoval na půdě Nacionalu Funchal i díky pozdní brance zachránce Joseba Etxeberríi a o druhé postupové místo jej pravděpodobně nikdo neokrade. Ba naopak je zde možnost postoupit do další fáze Evropské ligy z prvního místa, stačí jen zvítězit na San Mamés proti dosavadnímu lídru skupiny Werderu Brémy.

Pro madeirský klub Nacional naopak působení v evropských pohárech nezdárně končí, to samé platí pro Austrii Vídeň, která má shodný počet dvou bodů. Werderu již postup nikdo nevezme. Athleticu stačí k němu stačí bod.

Baskičtí Lvi málem svého soka roztrhali, ale nedokázali proměňovat svoje šance. Byli v neustálém a nekončícím tlaku, bod je pro hosty zklamáním. Již od úvodních minut byl znát, ač Athletic nenastoupil v nejsilnější sestavě, výkonnostní rozdíl mezi oběma kluby, které ve svých soutěží patří k tomu lepšímu průměru, soudě podle současného postavení v tabulce.

První šanci si připsal Igor Gabilondo, ale Rafael Bracali byl pozorný. Tato vlastnost mu nescházela ani při pokusu Andoni Iraoly. První poločas byl zcela v režii hostujícího celku, který pro sebe chtěl utkání rozhodnout co nejdříve. Jenže na pozorného a bránícího se soupeře ofenzíva nevyzrála, a když už se Fernando Llorente do šance dostal, minul Bracaliho svatyni.

Po obrátce pokračoval nápor hostí. David Lopéz si připravil pro domácího brankáře rozcvičku po příchodu z kabin, Bracali byl opět pozorný. Po ojedinělém výpadu se domácí dočkali pokutového kopu za ruku v šestnáctce. Gorka Iraizoz fauloval někdejšího hráče Sparty Praha Nejce Pečnika a nařízenou penaltu s přehledem proměnil Bruno Edgar.

V devětasedmdesáté minutě inkasoval druhou žlutou kartu Pinto, a tak hráli domácí zákonitě oslabeni o jednoho hráče v poli. Baskové nakonec této výhody a i drtivé převahy, kterou měli, využili. U podstatného momentu byl de Cerio, jenž vytvořil pro legendárního Etxeberríu šanci, se kterou si zkušený mazák Joseba poradil.

Závěr patřil rozjetému Athleticu, ale skvěle chytající brankáře Rafael Bracali byl proti. I díky němu se podařilo domácímu mužstvu udržet plichtu, která ale nic podstatného neřeší.

Autor: Jiří Lapáček / soccernet.com

Komentáře (3)

Přidat komentář
smazaný uživatel

za dvě 1.3

Reagovat
smazaný uživatel

1:2

Reagovat
smazaný uživatel

bilbao a vyhrát venku ? nééééé to ne

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele