základní skupiny - skupina L
01.10.2009 19:00 CET
1 : 1
(0:1)

Reportáž

Austria s Nacionalem nadále kráčí svou skupinou ruku v ruce

Ani vídeňská Austria ani portugalský Nacional svá první představení ve skupině Evropské ligy nezvládly, a když se postavily proti sobě, rozešly se smírně. Na vedoucí Werder tak ztrácí již pět bodů.

Třebaže sudí Chapron hned ve druhé minutě neskočil na špek Diabangovi a po jeho skoku nenařídil pokutový kop, na penaltový puntík tak jako tak brzy ukázal. Prsty v tom měl i český útočník Tomáš Jun, kterého ve vápně skosil Monteiro, a bylo hotovo. Ale ne tak docela - Nacional totiž nemusel příliš litovat, neboť zkušený Slovinec Milenko Ačimovič svou přízemní střelou Bracalliho nenachytal. Portugalcům taková zkušenost výrazně pomohla, bleskově se totiž vyhoupli na koně a během nastávajících čtyř minut dvakrát prostřednictvím Mateuse zahrozili. Hostujícímu forvardovi však v cestě za gólem pokaždé stál vynikající Safar.

Divokou úvodní čtvrthodinu následovala poklidnější pasáž, během níž si Nacional připravoval ornou půdu pro vedoucí branku. Ta přišla ve 35. minutě, kdy se k úchvatnému sólu nadechl Maciel a výstavní pumelicí pod břevno otevřel skóre. Začátek druhého dějství pak patřil takřka výhradně Austrii, Ačimovič však dneska neměl to pravé střelecké štěstí. Portugalci dlouho nejistě odolávali, v 69. minutě se například ubránili Bakově hlavičce jen díky skvělému reflexu Bracalliho, až nakonec přeci jen pukli. Zbývala přesně čtvrthodina do konce hry, když se střídající Schumacher uvnitř pokutového území obtočil okolo svého strážce a při zemi vyrovnal. Závěr rovněž doprovázelo několik zajímavých momentek, avšak nejblíže gólu byla Standfestova střela pouze do boční sítě.

Autor: Tomáš Daníček / soccernet.com

Komentáře (2)

Přidat komentář
smazaný uživatel

2:3

Reagovat
Tomtaf

1:1

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele