základní skupiny - skupina L
22.10.2009 19:00 CET
2 : 1
(0:1)

Reportáž

Athletic Bilbao - CD Nacional 2:1

Brankou pět minut před koncem rozhodl o triumfu svého Bilbaa útočník Fernando Llorente. Tento vítězný gól navíc výrazně přiblížil španělský klub k účasti v dalším kole soutěže.

Athletic před tímto soubojem prohrál hned čtyři z pěti soutěžních duelů, přičemž ten pátý pouze zremizoval. Situaci domácím neusnadnil ani fakt, že další případné zaváhání by mohlo hodně zkomplikovat cestu Basků pohárovou Evropou.

Portugalský outsider přesto začal velmi nebojácně. Pokus Micaela nicméně nenadělal brankáři Iraizozovi žádné větší starosti. Z podobné vzdálenosti zkoušel na druhé straně štěstí Iraiola, ani on ale přesně nemířil. Ve dvacáté minutě pálil z lepší pozice Extberría, hostující gólman Bracali zasáhl s přehledem.

Přesto to byli právě hosté, kteří se v závěru prvního poločasu ujali vedení. Po rychlé útočné akci se míč dostal až na hranici penalty k nekrytému Micaelovi, na jehož střelu neměl Iraizoz žádný nárok. Bilbao rozhodně nemohlo být s výkonem v prvních pětačtyřiceti minutách spokojeno, a tak se kouč Caparros uchýlil ke dvěma střídáním. Na trávníku se proto po přestávce objevili Martínez a Oscar, což se na hře Atletica výrazně projevilo.

Domácí na svého soka vlétli od úvodního hvizdu a hned zkraje druhého dějství mohl vyrovnat Susaeta, Bracali však byl proti. Krátce po něm své šance neproměnili ani Llorente a De Marcos, gólu se tak diváci dočkali až lehce po hodině hry. Proti Llorenteho hlavičce byl ještě Bracali úspěšný, na Exteberriovu dorážku se však natahoval marně.

Krátce po své vstřelené brance opustil autor vyrovnávací trefy hřiště a přepustil místo Toquerovi. Hrdinou večera se nakonec stal Llorente, který čtyř minuty před koncem z bezprostřední blízkosti zajistil Atleticu plusový bod navíc. Bilbao je tak nyní bod za vedoucími Brémami, před třetí Austrií Vídeň však má náskok už čtyř bodů.

Autor: Radek Barkman / soccernet.com

Komentáře (3)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Jasna zalezuitost 3.1

Reagovat
smazaný uživatel

jasná 1

Reagovat
smazaný uživatel

olééé nacionále věřím vám :) vzůru s portugalským fotbalem...konečně změna než jen braga, tedy pokud nepočítám slavnou portugalskou trojku....ale braga by uhrála stejnak daleko víc než nacional

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele