základní skupiny - skupina I
02.12.2009 19:00 CET
0 : 1
(0:1)

Reportáž

Bilyaletdinov vystřílel Evrtonu v Aténách postup ze skupiny

Everton doplnil portugalskou Benficu do další fáze Evropské ligy. Angličanům stačil poklidný výkon na půdě AEK Atény a jediná branka ruského záložníka Biljaletdinova z úvodu zápasu rozhodla o výhře 1:0 a zároveň o jeho postupu ze skupiny.

Evertonu hodně pomohl rychlý gól. Už v šesté minutě totiž hosté předvedli hezkou akci, Jo se zbavil na hranici vápna svého strážce Majstoroviče, přes něj poslal míč do vápna, kde pod víko zavěsil volný Biljaletdinov. Jinak ovšem první půle mnoho fotbalové krásy nenabídla.

Hosté drželi v poklidu jednobrankový náskok, AEK soupeřovu branku skoro vůbec neohrozilo. Jen ve 32. minutě prověřil z velké dálky připravenost Howarda domácí Tachtsidis, evertonský gólman musel při vyrážení skákavé střely na zem, tolik nepříjemností mu ovšem zase tak nenadělala.

Spíše se oba týmy musely vypořádat s jiným problémem. Aténský stánek pokropil před zápasem déšť, jenž se ještě místy objevil i během střetnutí, a trávník z něho nasál snad všechnu vodu. Hřiště nebylo ve vůbec špatném stavu, jenže terén jednoho hráče za druhým.

Už v prvním dějství byly využity tři možnosti střídání. Nejprve utkání opustil hostující Gosling, který při snaze dosáhnout na míč špatně došlápl a vystřídat ho musel už po deseti minutách Baxter. O pár chvil později ho následoval spoluhráč Distin. Ten si zase nešťastně podvrtl nohu při odkopu, a místo něho tak nastoupil Duffy.

A do třetice musel po půlhodině hry z placu domácí Makos, jenž po skluzu Biljaletdinova nemohl rovněž pokračovat, ač ještě pár minut poté zkoušel nastoupit znovu. Náhradník Manduca tak musel být v pohotovosti.

Druhá půle se nesla v prakticky stejném duchu jako první. Everton si držel vedení a Aténští hrozili jen sporadicky. V 52. minutě poslal hezký míč do vápna Pavlis, Tachtsidis ovšem napálil jen bránícího Hibberta. O sedm minut později napřáhl domácí Hersi a jeho rána olízla tyčku. Na druhé straně se o minutu později pokoušel o podobnou střelu Jo, ale rovněž zamířil jen vedle.

V největší možnosti na vyrovnání byl v 75. minutě střídající Manduca. Další náhradník Blanco poslal dobrou přihrávku skrz vápno zleva na druhou stranu, evertonský Coleman na míč nedosáhl, takže Manduca byl sám před Howardem. Jeho pokus ale z brankové čáry vykopával s velkým štěstím Baines.

Domácí měli ve zbývající čtvrthodině menší tlak, Everton ovšem jejich ne příliš silné ataky a střely úspěšně blokoval. Matný výkon AEK zkrátka na lepší výsledek proti zkušenému, solidně hrajícímu a dobře organizovanému sokovi z Anglie stačit nemohl.

Autor: Patrik Sandev

Komentáře (3)

Přidat komentář
Tomtaf

1:3

Reagovat
smazaný uživatel

AEK vyhra,everton bude setrit hracov na zapas proti tottenhamu,pre nich je prioritou premier luague tip1

Reagovat
smazaný uživatel

Everton uz mi jednou zkazil tiket..tentokrat ne 0:2

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele