30.07.2009 19:30 CET
předkola - 3. předkolo - 1. zápasy

FC Vaduz (LIE)   -   Slovan Liberec (CZE)

0 : 1 (0:1)
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 3.50 - 3.20 - 1.95
Související zápasy
odveta06.08.2009 18:00
Slovan Liberec - FC Vaduz
2:0

Liberec čeká vstup do Evropské ligy, Vadúz nehodlá podcenit

Liberec vstoupí ve čtvrtek večer úvodním utkáním 3. předkola Evropské ligy na půdě lichtenštejnského Vadúzu do letošního ročníku evropských pohárů. Přestože jsou Severočeši obrovským favoritem, dvojzápas proti účastníkovi druhé švýcarské ligy, který před týdnem nečekaně vyřadil skotský Falkirk, rozhodně nechtějí nepodcenit.

Český fotbal má na Vadúz dobré vzpomínky. Před čtrnácti lety se s lichtenštejnským protivníkem střetl Hradec Králové a z předkola tehdejšího Poháru vítězů pohárů ho vyprovodil s dvěma debakly 5:0 a 9:1. Od té doby se ale Vadúz hodně zlepšil a občas dokáže favorita pořádně pozlobit. Před třemi lety například doma v Poháru UEFA porazil Basilej.

"Vadúz nebude v žádném případě jednoduchý soupeř. Doby, kdy byl vyřazený Hradcem, jsou dávno pryč. Všechna ta mužstva jsou nějakým způsobem internacionální, informace jsou takové, že tam teď přišlo osm nových hráčů. Určitě nás tam nečeká nic lehkého," řekl novinářům kouč Slovanu Ladislav Škorpil.

Ve druhém předkole Vadúz nejprve prohrál ve Falkirku 0:1, ale v domácí odvetě, kterou osobně sledoval liberecký asistent Radim Nečas, dvojzápas po výhře 2:0 v prodloužení otočil. "Soupeř postoupil přes Skoty naprosto zaslouženě. Ten postup nemusel být dosažen až v prodloužení, ale mohl podstatně dřív," podotkl Škorpil.

Liberec má co napravovat, dvakrát za sebou se rozloučil s evropskými poháry hned na jejich startu. Loni vypadl v Poháru UEFA s Žilinou a rok dříve v Poháru Intertoto s kazašským Tobolem Kostanajem. Do třetice už Severočeši nechtějí překvapení dopustit. "Ve Vadúzu půjde o to, abychom si vytvořili nějakou slušnou pozici do odvety. Pokud možno neprohrát," prohlásil Škorpil.

Do útoku se ve Vadúzu vrátí kanonýr Kerič, který stejně jako Blažek s Liškou sledoval sobotní remízu 1:1 s Kladnem v úvodním ligovém kole kvůli žlutým kartám jen z tribuny. Doma zůstali zraněný záložník Papoušek, nové akvizice z Balkánu Bosančič a Purič a také útočník Martan.

Nejznámější jméno má Vadúz na lavičce, od listopadu loňského roku jej vede německý mistr světa z roku 1990 Pierre Littbarski. Jediný lichtenštejnský profesionální celek hraje od svého vzniku ve švýcarských soutěžích a v uplynulé sezoně si poprvé vyzkoušel první ligu, odkud však ihned sestoupil. V klubu dříve působil Čech Patrik Gedeon.

Liberečtí odletěli k zápasu dnes dopoledne. Výprava krátce před polednem přistála ve švýcarském Altenrheinu a odtud se autobusem přesunula do nedalekého Vadúzu. V 18:00 čeká Severočechy předzápasový trénink, utkání začíná ve čtvrtek v 19:30. Řídit jej bude trojice rozhodčích z Malty, hlavním sudím bude Marco Borg.
FC Vaduz - pravděpodobná sestava:
Jehle - Steil, Cerrone, Noll, Stegmayer - Stuckmann, Bellon, Koitka, Burgmeier - Proschwitz, Colocci
Slovan Liberec - pravděpodobná sestava:
Zlámal - Gebre Selassie, Dejmek, Holeňák, Janů - Vácha, Frejlach, Gecov, Dočkal - Kerič, Blažek
Tip EuroFotbal.cz: 2
Autor: ČTK
Vzájemné zápasy
nenalezeny žádné zápasy
nenalezeny žádné zápasy
FC Vaduz - poslední zápasy
05.05.2009Super League 31. kolo
BSC Young Boys - FC Vaduz
6:0
09.05.2009Super League 32. kolo
FC Vaduz - Xamax
2:4
12.05.2009Super League 33. kolo
FC Vaduz - FC Curych
3:5
16.05.2009Super League 34. kolo
AC Bellinzona - FC Vaduz
3:1
21.05.2009Liechtensteiner CupF
FC Vaduz - Eschen/Mauren
2:1
24.05.2009Super League 35. kolo
FC Vaduz - FC Sion
1:5
30.05.2009Super League 36. kolo
FC Aarau - FC Vaduz
2:0
16.07.2009Evropská liga2.př 1.z
Falkirk FC - FC Vaduz
1:0
23.07.2009Evropská liga2.př 2.z
FC Vaduz - Falkirk FC
2:0e
26.07.2009Challenge League 1. kolo
FC Vaduz - FC Biel-Bienne
2:0
13.07.20061.př 1.z
Újpest FC - FC Vaduz
0:4
27.07.20061.př 2.z
FC Vaduz - Újpest FC
0:1
10.08.20062.př 1.z
FC Basilej - FC Vaduz
1:0
24.08.20062.př 2.z
FC Vaduz - FC Basilej
2:1
19.07.20071.př 1.z
Dinamo Tbilisi - FC Vaduz
2:0
02.08.20071.př 2.z
FC Vaduz - Dinamo Tbilisi
0:0
17.07.20081.př 1.z
FC Vaduz - Zrinjski Mostar
1:2
31.07.20081.př 2.z
Zrinjski Mostar - FC Vaduz
3:0
16.07.20092.př 1.z
Falkirk FC - FC Vaduz
1:0
23.07.20092.př 2.z
FC Vaduz - Falkirk FC
2:0e
Slovan Liberec - poslední zápasy
12.04.2009Gambrinus liga 23. kolo
Slovan Liberec - Ostrava
0:0
18.04.2009Gambrinus liga 24. kolo
Jablonec - Slovan Liberec
0:1
22.04.2009Pohár ČMFSČF 2.z
Liberec - FK Teplice
0:2
26.04.2009Gambrinus liga 25. kolo
Liberec - Sigma Olomouc
0:1
03.05.2009Gambrinus liga 26. kolo
Ml. Boleslav - Liberec
1:4
09.05.2009Gambrinus liga 27. kolo
Slovan Liberec - Žižkov
2:1
17.05.2009Gambrinus liga 28. kolo
SK Kladno - Liberec
0:0
23.05.2009Gambrinus liga 29. kolo
Liberec - Č. Buděj.
2:0
30.05.2009Gambrinus liga 30. kolo
Slavia Praha - Liberec
2:2
25.07.2009Gambrinus liga 1. kolo
Liberec - SK Kladno
1:1
28.11.20023.k 1.z
Slovan Liberec - Panathinaikos FC
2:2
12.12.20023.k 2.z
Panathinaikos FC - Slovan Liberec
1:0
14.09.20061.k 1.z
Slovan Liberec - FK Crvena Zvezda
2:0
28.09.20061.k 2.z
FK Crvena Zvezda - Slovan Liberec
1:2
19.10.2006Sk C
Slovan Liberec - Sevilla FC
0:0
02.11.2006Sk C
SC Braga - Slovan Liberec
4:0
23.11.2006Sk C
Slovan Liberec - Grasshopper Curych
4:1
29.11.2006Sk C
AZ Alkmaar - Slovan Liberec
2:2
14.08.20082.př 1.z
Slovan Liberec - MŠK Žilina
1:2
28.08.20082.př 2.z
MŠK Žilina - Slovan Liberec
2:1
Komentáře (107 / 0 nových)
smazaný uživatel
27.07.2009 09:13
#
1:2
smazaný uživatel
29.07.2009 17:01
#
budeme rádi za 0:1...jako vždy pro český tým
smazaný uživatel
29.07.2009 17:02
#
ale potom je doma pozazíí 3:1
smazaný uživatel
27.07.2009 12:21
#
1:1
smazaný uživatel
27.07.2009 20:58
#
3:2
smazaný uživatel
27.07.2009 21:25
#
0:0
Tomtaf
29.07.2009 01:23
#
2:4
fidle
29.07.2009 15:23
#
Liberec stoupý po evropské ligy celkem dobře nyslím 0:1
berger321
31.07.2009 10:48
#
smazaný uživatel
29.07.2009 15:44
#
snad se s něma nebudou prárat . . . 0:4
smazaný uživatel
29.07.2009 15:51
#
0:0, jako vždy nuda
smazaný uživatel
29.07.2009 17:09
#
Ve Vaduzu už nehraje Gedeon?
Bakary3
29.07.2009 17:31
#
Hraje už asi druhej rok v Dukle Máš přehled
smazaný uživatel
29.07.2009 17:33
#
smazaný uživatel
29.07.2009 18:31
#
0:2
božský John
29.07.2009 20:27
#
3:0 stačí...hlavně je lichtenštejnský velkoklub podcenit..
smazaný uživatel
29.07.2009 21:02
#
si děláš prdel?
smazaný uživatel
29.07.2009 21:13
#
No vim ze tenhle druholigovej tym je doma silnej ale tohle si asi prehnal ne ?
božský John
29.07.2009 21:39
#
To se ještě držim při zdi...
Kily
29.07.2009 21:54
#
teď by mě docela zajímalo, jak moc se v tom tvém odhadu projevila severočeská rivalita O Vaduzu toho moc nevim, no vlastně nevim skoro nic, celkově vzato by přední český klub neměl mít s klubem, který hraje druhou švýcarskou ligu, zase tak velké problémy. Na jednu stranu věřim, že něco udělá Kerič, ale něco mi říká, že Liberec zejtra nevyhraje, přece jenom ta sestava mi nepřijde zase tak silná
božský John
29.07.2009 22:01
#
Já Švýcarsko docela sleduju. Kdyby hrál Liberec s Vaduzem loni,tak ten výsledek bude docela možnej(začátek loňský sezony nebyli vůbec na sestup). Hráli v eufórii, lidi je hnali kupředu(poprvý lichten. klub v Axpo League. Jelikož s nima hrajou až letos,tak to vidim max na 0:2 maximálně
Z týmu Vaduzu bych vypíchl gólmana Jehleho, kterej chytý za FL nároďák-asi největší persona týmu
Dál kapitán týmu Stuckmannn(bejvalej německej mládežnickej representant a nakonec si vzpomenu na Burgmeiera,což je mozek týmu i nároďáku...
možná nakonec ještě Proschwitz,mladej Němec, nebezpečnej ve vzduchu, bude mít ke 2 metrům..
božský John
29.07.2009 22:02
#
JE to psaný jak jsem si na ty hráče vzpomněl, Stuckmann je stoper,ale je schopnej zahrát i štít..
Kily
29.07.2009 22:04
#
slušnej přehled, až budeme hledat někoho na komentáře a previews švýcarský ligy, tak hned půjdu za tebou
božský John
29.07.2009 22:06
#
Já se o tom s PJem už bavil,jenže teďko o prázdninách bych to asi nedával a když už tak od školního roku.to bych viděl jak budu mít rozvrh(minimálně 3x tejndě do 4+tréninky)...a chci se tomu věnvoat pořádně,tak nevim jak bych to zvládal..jinak Proschwitz dal Bielu 2 branky v tomhle kole Challenge league(2. liga)
Kily
29.07.2009 22:11
#
mně se teda do tohohle rozšiřování o další previews a komentáře vůbec nechce, už teď dá docela dost práce zvládat o víkendu statistiky a opravovat do toho previews a komentáře (to je někdy fakt o nervy), teď bude šílenej problém aktualizovat soupisky klubů ze všech lig, který podrobně sledujeme, to je dohromady 160 klubů, jestli dobře počítám, do toho pak bude udělat soupisky ke klubům, co budou hrát v hlavní fázi Ligy mistrů a Evropský ligy, no fuj, to abych si vzal další dovolenou
božský John
29.07.2009 22:14
#
No Kily,to Ti teda fakt nepřeju..my jsme se o tom bavili tak nějak obecně, že by to možný bylo. Né nějaký závazný dohadování,navíc si mylsim, že Švýcarsko není tak "zajímavá" země pro ostatní diskutéry,tak je otázka,jestli by to vůbec k něčemu bylo..pokud bys měl zájem,moh bych Ti se Švýcarskejma celkama helfnout...kdybys chtěl tak se ozvi :)...já už půjdu:) měj se
smazaný uživatel
30.07.2009 02:20
#
Nechytal Jehle někde v Rusku a před tim za Grashopper?...to jméno mi něco řiká
božský John
30.07.2009 10:56
#
Za Kobylky chytal do roku 2006, potom šel někam do Portugalska(Boavista,BElellenses nebo tak něco), potom chytal druhou ligu ve Francii za Tours(tam chytal moc dobře) a teďko chytý doma ve Vadúzu
smazaný uživatel
31.07.2009 10:21
#
Vidím,že máš taky přehled já sleduju výsledky Vaduzu už 3 rokem a hodně jim fandím.Loni jak postupovali byla euforie a taky se dařilo,ale pak se začli přivádět hráči úplně zbytečně aby zkvalitnili osu týmu,ale nebylo to nic moc a nedařilo se a pád.Letos se přebudoval celý tým a Pierre Littberski tomu dal řád přivedl německé hráče a je vidět zlepšení jednoznačně aspirant na postup z Challenge league!!V týmu bych taky vyzdvihl Jehleho jednička reprezentační který se vrátil z Francie a taky Franz Burmeier,který se vrátil z Darlingtonu,Rivaldo je moc šikovný hráč,ale je momentálně zraněný.Jsem na ně moc zvědav letos jak se předvedou Challenge League fandím vám kluci
božský John
31.07.2009 15:02
#
Konečně někdo, kdo se zajímá o Axpo League..já mam Vaduz rád, vždycky mi byl sympatickej, loni jsem tam shodou okolností projížděl..bylo EURO,velká obrazovka,všude,že postopoupili do ligy...krásná atmosféra. Já přeju Vaduzu a Luganu, který bylo loni St.Gallenem naprosto suverénní,bohužel Luzern je v odvětě baráže smet...
Navíc by nebylo od věci,kdyby nějakej "německej" mančaft vypadl, poněvadž z "italskejch" celků tam je jen Bellinzona..
soukup
31.07.2009 17:41
#
já zas fandím Willu
božský John
31.07.2009 17:43
#
tradiční mančaft
berger321
29.07.2009 21:50
#
0:0
božský John
29.07.2009 21:51
#
0:0? Leda,že by ve Vaduzu hrál Penner..jinak si to vysvětlit nedokážu
berger321
30.07.2009 10:37
#
proc ne? uvidis
smazaný uživatel
29.07.2009 22:25
#

Kerič, Blažek zaklad to je jasny - musi hravat v poharech at je prodaj :P ae daji kazdy po golu a skonci to 0:2
smazaný uživatel
29.07.2009 22:44
#
Tož doufám v bod(y). Držím palce.
smazaný uživatel
30.07.2009 08:23
#
0:1
smazaný uživatel
30.07.2009 21:41
#
smazaný uživatel
30.07.2009 21:47
#
smazaný uživatel
30.07.2009 23:06
#
berger321
31.07.2009 10:48
#
sebyk
31.07.2009 12:43
#
zavist je svine no...
berger321
31.07.2009 10:48
#
Lahvac-CZ
30.07.2009 10:01
#
Každopádě under 2.5
smazaný uživatel
30.07.2009 10:45
#
3:1
božský John
30.07.2009 11:23
#
Stuckmann chybí kvůli kartám(psali to ve Sportu)-výrazná ztráta kapitána a "bořiče" akcí soupeře:)
smazaný uživatel
30.07.2009 12:30
#
Doufám, že se na hřiště dostane R. Dejmek...mladej a nadějnej stoper, nevíte, jestli nehraje za 21, nebo tak...
Bakary3
30.07.2009 15:22
#
Byl povolanej do "21", ale nevim, jestli nastoupil..
smazaný uživatel
30.07.2009 13:02
#
hrajou t nekde pls?
ZZTOP
30.07.2009 15:07
#
0:1
smazaný uživatel
30.07.2009 21:41
#
smazaný uživatel
30.07.2009 21:47
#
smazaný uživatel
30.07.2009 15:45
#
Vaduz je slabý, Liberec by to měl zvládnout.
didosh
30.07.2009 16:13
#
Tak se kluci Liberčtí ukažte a dovezte si náskok do odvety.....tip:1:3
smazaný uživatel
30.07.2009 19:19
#
jde někde vidět na netu ?? nebo aspoň Olomouc ??
smazaný uživatel
30.07.2009 19:36
#
taky bych se rád koukl
sebyk
30.07.2009 22:09
#
neni to nikde, stravil jsem dobrou pulhodinku hledanim
smazaný uživatel
30.07.2009 20:26
#
tak liberec bude asi v laufu...vede v poločase 1:0 po trefě Blažka ze 43.minuty Jen tak dál
Miky.77.14
30.07.2009 21:41
#
výhra dobrá,doma to ukopou ale 4.předkolo bude horší..
smazaný uživatel
30.07.2009 21:56
#
Gratulace Liberci (promiň Johne) a díky za bodík do koeficientu. Sigma vás za chviličku napodobí
vanGomm
30.07.2009 22:14
#
Bodík je dobrý,ale ten se ještě děli 5 (počet našich týmů v pohárech) takže je to vlastně vklad 0,2 bodů.V součastnosti musíme být vděčni,že porážíme alespoň někoho v pohárech.
smazaný uživatel
30.07.2009 22:28
#
Psal jsem to samo pod Sigmu, která taky porazila "aspoň někoho"
vanGomm
31.07.2009 08:16
#
Olomouc sice pěkný výsledek a jistý postup,ale je to Aberdeen ve Skotsku jsou pouze Celtic a Rengers ostatní při vší úctě nemají takovou kvalitu.
smazaný uživatel
31.07.2009 10:53
#
Rozhodně je Aberdeen kvalitnější než Lichtenštejnci, při vší úctě k Vaduzu. Nic to nemění na tom, že Sigma tam uhrála super výsledek a vydělala na tom, že byla vlastně v pozici papírového outsidera a Aberdeen šel do zápasu narozdíl třeba od Framu s tím, že bude útočit a Sigmu přejede.
smazaný uživatel
31.07.2009 11:33
#
Pro mě to bylo taky velké překvapení!!A hlavně milé .Jsem čekal tak 1:1 s odřenýma ušima skotové jsou urpuťáci a nic nedávají zadarmo,ale tohle jsem nečekal a zrodil se super výsledek!!
vanGomm
01.08.2009 22:42
#
Aberdeen,Hearts,Dundee Falkirk atd.Nejsou kromě Celticu a Rangers ve Skotsku nic moc.Důkaz je právě Falkirk,který vypadl s Vadúsem,takže si musíme počkat na silnější týmy,kde se pak pozná jak na tom Olomouc opravdu je.Zatím vyřadila týmy s opravdového suterénu pohárové Evropy.Takže s tím potleskem bych prozatím počkal.
smazaný uživatel
30.07.2009 22:09
#
tyvole Sigma jede pamatuju si minulej srpen, jak se českým týmům dařilo v Evropě...teď naopak všechno vyhráváme, zkazila to akorát Slavie, jak jinak
smazaný uživatel
30.07.2009 22:14
#
cetto
30.07.2009 22:09
#
já si jen říkám že když druholigový švýcarský klub má převahu nad jedním z našich nejlepších klubů, tak jak pak můžeme hrát vyrovnaně s těmi celky, které potkáme v pozdějších fázích...
smazaný uživatel
30.07.2009 22:14
#
No, a jak hrála Sigma s Framem a jak teď hraje s Aberdeenem?
smazaný uživatel
30.07.2009 22:27
#
Jo...Dobře Liberec
smazaný uživatel
30.07.2009 22:40
#
Ty voe dobre Sigma 1:5
Radar
30.07.2009 22:41
#
respekt p*čo
smazaný uživatel
30.07.2009 22:41
#
Haluz odveta 0:4
Radar
30.07.2009 22:42
#
Nemaluj čerta na zeď
smazaný uživatel
30.07.2009 22:43
#
Šak si dělám kozy
Radar
30.07.2009 22:44
#
I ty kozy můžou mít štěstí
centos
30.07.2009 22:44
#
To by šla Olomouc, ne?
smazaný uživatel
30.07.2009 23:57
#
F.Torres
30.07.2009 22:44
#
stejně by postoupila olomouc..
smazaný uživatel
30.07.2009 22:50
#
dobře Olomouc Aberdeen je musel hrubě podcenit, jinak si to nedokážu vysvětlit (podobně jako Panathinaikos Spartu), ale dobře
Radar
30.07.2009 22:50
#
Zatím dělá ostudu jen slávka
smazaný uživatel
30.07.2009 22:55
#
Přesně
smazaný uživatel
30.07.2009 22:56
#
0:0 v Tiraspolu neni ostuda - rozhodne tezsi zapas nez v Aberdeenu.
smazaný uživatel
30.07.2009 22:57
#
smazaný uživatel
30.07.2009 22:58
#
a ještě řekněte že jste fanoušci slávie
smazaný uživatel
30.07.2009 23:05
#
Hlavně je Kerzak0v machr na východní manšafty.
smazaný uživatel
30.07.2009 23:07
#
Fanousek Slavie teda opravdu nejsem
sebyk
31.07.2009 09:53
#
jenom si tak rypnu, sparta tam minulej rok vyhrala
ale myslim, ze nejde tak o vysledek jako o to, co tam predvedli. takhle je 0:0 lehce nespravedlive. ale verim, ze doma je sesivky prejedou, v edenu to bude jina pisnicka
smazaný uživatel
31.07.2009 12:42
#
Sparta tam stejne jako Slavie byla Serifem prehravana, akorat mela to stesti, ze jim tam jeden gol z niceho padnul.
sebyk
31.07.2009 12:43
#
ja vim, ten zapas jsem myslim dokonce i videl, stejne nemam porovnani, protoze slavii jsem nevidel. bylo to opravdu pouze rypnuti, nic vic, nic min
smazaný uživatel
31.07.2009 10:17
#
Proč si to myslíš?
smazaný uživatel
31.07.2009 12:41
#
Tiraspol neni herne vubec uplne tragicky muzstvo. Navic doma jsou ohrome silny, hrajou na trochu specificky umelce na ktery muzstva jako Slavie nejsou zvykli, maji tam velkou podporu fanousku a navic v Tiraspolu to neni vubec zadnej med, jak herne, tak obecne na ziti.
smazaný uživatel
31.07.2009 12:44
#
Jeste co se tyce ty umelky, balon tam uplne jinak odskakuje, vsechno je mnohem rychlejsi a pro muzstvo co na to neni zvykly je dost problem na tom hrat. Primo tam sem samozrejme nebyl, takze jak ten povrch vypada ti nepovim, ale je to tak.
sebyk
31.07.2009 12:45
#
jezis, dobrejch par sekund jsem premejslel nad tim na jaky umelce to hrajou (umelce od slova umelec)
smazaný uživatel
30.07.2009 22:58
#
Sííííígma!!!!
smazaný uživatel
30.07.2009 22:59
#
Těsně vedle...
smazaný uživatel
30.07.2009 23:03
#
Móóóc pěkný. Gratulace.
M11
31.07.2009 11:54
#
v klidku
smazaný uživatel
31.07.2009 12:48
#
Gratuluju!
smazaný uživatel
31.07.2009 13:51
#
Já sem vyděl zápasy Sparty,Slavii sem poslouchal na radiožurnálu a Liberec sem včera nesledoval vubec.
smazaný uživatel
31.07.2009 14:11
#
smazaný uživatel
31.07.2009 14:11
#
100. pro Sunderland...
sebyk
31.07.2009 14:44
#

a ja tu cekal tu stovku pro liberec...
smazaný uživatel
31.07.2009 15:48
#
První stovka musela jít na SAFC...
božský John
31.07.2009 15:03
#
začátečnický štěstí...
Sledování komentářů
Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto zápasu, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.
sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé
Nový komentář
Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.
Registrace nového uživatele
Našli jste v článku chybu? Můžete nám ji oznámit.
11.08. Dvojice pro play-off o Evropskou ligu
Dnipro-1 - Larnaka
Gent - Omonia
Austria Vídeň - Fenerbahce
Curych - Heart of Midlothian
HJK - Silkeborg
Malmö - Sivasspor
Ferencváros - Shamrock
Apollon Limassol - Olympiakos
Pjunik - Šeriff Tiraspol
Ludogorec - Žalgiris Vilnius
11.08. Svědík: Zápasy s Fenerbahce nám daly zkušenosti
Martin Svědík po odvetě 3. předkola Evropské ligy s Fenerbahce: "V první půli jsme ztráceli balóny, neudrželi jsme je, byli jsme málo odvážní a chyběla nám kvalita, proto jsme se nemohli dostat do tlaku. Zbytečně jsme se balónů zbavovali, měli jsme přílišný respekt k soupeři, nechávali jsme moc místa v našem útočném prostoru. Už koncem prvního poločasu jsme některé situace začali řešit lépe a druhá půle pak byla diametrálně odlišná. Měli jsme více ze hry a k náporu nás bohužel nakopl inkasovaný gól, byť byl dost laciný. Hráli jsme více na riziko, ale rozhodla kvalita v šestnáctkách, kdy soupeř jednu využil, nám se další akce po vyrovnání nepodařilo dotáhnout do konce. Tyto dva zápasy nám daly obrovskou zkušenost, hráči dnes předvedli diametrálně odlišný výkon oproti zápasu v Istanbulu, tam se rozhodlo o našem vyřazení. Dnes jsme poznali, že hrát se dá s každým, jen musíme plnit stanovené úkoly a nemít zbytečně velký respekt. Ale my jsme rádi, že jsme se do Evropy dostali a můžeme si takové zápasy zahrát. Náš cíl je probojovat se do skupiny Konferenční ligy, ať už to bude kdokoliv." (ČTK)
11.08. Slovácko doma remizovalo s Fenerbahçe
Výsledek odvety 3. předkola Evropské ligy: Slovácko - Fenerbahçe 1:1 (58. O. Šašinka - 56. Dursun).
11.08. Slovácko hraje s Fenerbahçe bez gólu
Poločasový výsledek odvety 3. předkola Evropské ligy: Slovácko - Fenerbahçe 0:0.
11.08. Sestavy: Slovácko - Fenerbahçe
Základní sestavy pro odvetu 3. předkola Evropské ligy:
Slovácko:
Nguyen - Tomič, Šimko, Kadlec, Doski - Daníček, Trávník, Ljovin - Petržela, O. Šašinka, Holzer.
Fenerbahçe: Bayindir - Osayi-Samuel, Lemos, Peres, Szalai - Yüksek, Crespo, Rossi - Bruma, Dursun, Güler.
09.08. Duel Slovácka s Fenerbahçe je rizikový
Policisté se připravují na čtvrteční zápas Evropské ligy v Uherském Hradišti. Utkání třetího předkola mezi 1. FC Slovácko a Fenerbahce Istanbul vyhodnotila policie jako rizikové. Dorazit by měly i stovky fanoušků z Turecka, Německa a Rakouska a lze mezi nimi očekávat i problémové, sdělila dnes ČTK policejní mluvčí Milena Šabatová. "Policisté budou připraveni na to, aby ve městě zajistili veřejný pořádek a v neposlední řadě i bezpečnost a plynulost silničního provozu. Bezpečnostního opatření se zúčastní pořádkové jednotky z Krajského ředitelství Zlínského, Olomouckého a Moravskoslezského kraje, policisté z pohotovostního a eskortního oddělení, z obvodních oddělení, dopravní policisté, policejní psovodi a policisté z řad policejní hipologie," uvedla mluvčí. Nebudou chybět kriminalisté a policisté z antikonfliktního týmu, uherskohradišťští strážníci a členové bezpečnostní agentury. (ČTK)
04.08. Svědík: Odveta bude velmi těžká
Slovácko proti Fenerbahçe neobstálo a do domácí odvety 3. předkola Evropské ligy si odváží porážku 0:3. "Z hlediska strategie nám nevyšlo vůbec nic. Věděli jsme, že musíme vydržet úvodních dvacet minut, podržet balón, což se nám nedařilo a dostávali jsme se do hlubšího bloku. Dostali jsme gól v momentě, když nás bylo devět v šestnáctce a nedokázali jsme zabránit střele. Byla to škoda, situace se dala vyřešit líp. Pak jsme se osmělili k protiútokům, ale chyběla jim efektivita, kterou prokázal soupeř gólem do šatny. Tím se uklidnil a nás paralyzoval. O druhém poločase se nemusíme bavit, přišlo vyloučení, což ovlivnilo zápas. Měli jsme i zdravotní problémy. Havlík od 20. minuty nehrál naplno, proto v půli střídal, v tomto směru šlo všechno proti nám. Všechny góly, které jsme dostali, byly po střelách z hranice šestnáctky, tam jsme měli pracovat líp. Výkon deseti hráčů byl srdnatý, bojovali jsme až do konce, hráli jsme to, na co máme. Odveta bude velmi těžká, ale stát se může cokoliv. Fenerbahçe má komfortní náskok a velkou kvalitu," řekl po utkání trenér českého týmu Martin Svědík. (ČTK)
04.08. Slovácko prohrálo v Turecku o třídu
Výsledek úvodního zápasu 3. předkola Evropské ligy: Fenerbahçe - Slovácko 3:0 (17. Mor, 45+2. a 81. Lincoln).
04.08. Slovácko prohrává v Istanbulu
Poločasový výsledek úvodního zápasu 3. předkola Evropské ligy: Fenerbahçe - Slovácko 2:0 (17. Mor, 45+2. Lincoln).
04.08. Sestavy: Fenerbahçe - Slovácko
Základní sestavy pro úvodní zápas 3. předkola Evropské ligy:
Fenerbahçe:
Cetin - Osayi-Samuel, Szalai, Gustavo Henrique, Kadıoğlu - Arão, Zajc, Rossi - Mor, Valencia, Lincoln.
Slovácko: Nguyen - Reinberk, Hofmann, Kadlec, Doski - Daníček - Petržela, Trávník, Havlík, Holzer - Kalabiška.
Další expres zprávy
Poslední zápasy
09.08.
FK Shkupi - Shamrock Rovers
1:2
11.08.
HJK Helsinky - NK Maribor
1:0
11.08.
1. FC Slovácko - Fenerbahçe SK
1:1
11.08.
FC Curych - Linfield FC
3:0
11.08.
F91 Dudelange - Malmö FF
2:2
11.08.
Slovan Bratislava - Olympiakos
2:3p
11.08.
FK Partizan - AEK Larnaka
2:2
Všechny zápasy
Následující zápasy
18.08.18:00
HJK Helsinky - Silkeborg IF
info
18.08.18:30
Ferencváros - Shamrock Rovers
info
18.08.19:00
FC Curych - Heart of Midlothian
info
18.08.19:00
Malmö FF - Sivasspor
info
18.08.19:00
Apollon Limassol - Olympiakos
info
18.08.19:00
Pyunik Jerevan - Sheriff Tiraspol
info
18.08.19:45
Ludogorec Razgrad - Žalgiris
info
18.08.20:00
SK Dnipro-1 - AEK Larnaka
info
18.08.20:30
KAA Gent - Omonia Nikósie
info
18.08.21:00
Austria Vídeň - Fenerbahçe SK
info
Všechny zápasy
Anketa
Postoupí Plzeň přes Karabach do základní skupiny Ligy mistrů?
Hlasovat