základní skupiny - skupina E
06.11.2008 19:45 CET
5 : 1
(2:1)

Reportáž

VfL Wolfsburg - SC Heerenveen 5:1

Wolfsburg se vzpamatoval z minulé ligové prohry v Leverkusenu a v domácím prostředí nedal šanci nizozemskému rivalovi Heerenveenu, uštědřil mu výprask 5:1. Hosty pokořil takzvaný "východní blok," dva góly dal bývalý hráč Teplic, Bosňan Edin Džeko, jeden dal krajan Misimovič a skóre uzavíral Polák Krzynowek.

V dresu hostů odehrál celý zápas Čech Michal Švec, v 69. minutě nastoupil také další krajánek v holandském dresu Milan Kopic.

Paradoxně šli do vedení hosté asi po půl hodině hry, avšak dostali hned kontaktní branku a postupem času dělali obrovské hrubky v obraně. Nakonec mohli být rádi za tento výsledek, domácí totiž přestali branky střílet v 70 .minutě.

Wolfsburg si tak odbyl úspěšnou premiéru a vede tabulku skupiny E, holandský celek je po dvou prohrách poslední s nelichotivým skóre 2:8, jeho naděje na postup jsou opravdu minimální.

Hosté byli na začátku klání mnohem agresivnějším týmem, v 9.minutě těsné minul pravačkou Danijel Pranič, o chvíli později to z velké dálky zkoušel také Christian Grindheim. Wolfsburg se do první šance dostal až ve 24. minutě, svoji pověstnou levačkou prověřil hostujícího Steppeho z hranice vápna Krzynowek, byl ovšem neúspěšný.

Jenže úspěch naopak slavili krátce po půl hodině hry hosté, kdy se k míči probojoval Pranič a dlouhým balónem levého křídla vyzval ke skórování Finského útočníka Miku Vayrynena – 0:1. Za další tři minuty ovšem potěšil všechny přítomné Džeko, po rohovém kopu z levé strany od Misimoviče vyskočil ze všech hráčů nejvýše a přesnou hlavičkou srovnal – 1:1.

Za dalších pět minut zařídil obrat Brazilec Grafite, tomu naservíroval z pravé strany do uličky Ashkan Dejagah a třiadvacetiletý forvard ze středu hřiště pokořil bezmocného Steppeho. Hned po změně stran začal Heerenveen tlačit a dostal soupeře do potíží, ze kterých se ale on dokázal snadno dostat.

Nejprve totiž v tutovce selhal z pěti metrů Švec, jehož dělovka byla zablokována Alexandrem Madlungem. A proto v 53. minutě přišlo rozhodnutí opět po centru Dejagaha, k balónu se dostal Džeko a i když on byl neúspěšný, do prázdně klece zakončoval Misimovič. Džekova druhá trefa se zrodila po nahrávce Grafiteho, kdy z voleje našel přesně volné místečko u tyče.

Hosty pokořil potupným "búrem" 19 minut před koncem Krzynowek, jenž se dostal ze středu vápna ke skvělé straně a tentokrát jeho levá noha byla úspěšné, zamířil přímo do pravého koutu branky. Wolfsburg si může příště zajistit postup v Braze, Heerenveen má volno.

Autor: Viktor Sandev / soccernet.com

Komentáře (3)

Přidat komentář
smazaný uživatel

3:2

Reagovat
smazaný uživatel

no, zatim pěkný 4:1

Reagovat
irik

Wolfs

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele