základní skupiny - skupina C
18.12.2008 20:45 CET
3 : 0
(1:0)

Reportáž

VfB Stuttgart - Standard Lutych 3:0

Stuttgartu šlo proti silnému Standardu Lutych o přežití v Poháru UEFA a nakonec zápas proti belgickému mistrovi zvládl na jedničku. VfB zvítězil jasně 3:0, v tabulce mu patří konečná druhá příčka právě za dnešním soupeřem.

Domácí rozhodli o svém vítězství na začátku každé půle, kdy nejprve v první části skórovali po pěti minutách, následné téměř po stejné době v druhém dějství navýšili náskok a získali důležité tři body. Skóre však mohlo být ještě mnohem vyšší, Stuttgart po celou dobu hru ovládal a mohl soupeři nasázet více branek.

Již zmiňovanou první branku vsítil Khedira, který využil nejprve krásného pasu zprava od Hilberta a následného přiťuknutí od Maricy. Pak už jenom šťastnému střelci stačilo trefit dolní levý kout Aragonovy klece, lutyšský strážce už byl naprosto bezmocný - 1:0. Stuttgart za podpory třiceti tisíc fanoušků dále bušil do obrany soupeře.

Po dvanácti minutách od uplynutí úvodní trefy napřáhl Martin Lanig, Aragon ovšem skvěle zachytil a nepřipustil ani žádnou dorážku. Na druhé straně veterán mezi třemi tyčemi Jens Lehmann neměl příliš práce, zasahoval pouze proti střele Stevena Defoura v 18. minutě, za další tři minuty ho prověřil stejný hráč, ani tentokrát nebyl proti bývalé reprezentační jedničce Německa úspěšný.

To na druhé straně se Aragon potil neustále, při střele Markuse Babela z 25 metrů musel vytáhnout super zákrok, na koncové lajně pak překazil zakončení i Hitzlspergerovi. Stuttgart se proto dočkal až v 49. minutě, kdy hosté sice zahrávali přímý volný kop.

Ovšem Mario Goméz okamžitě do rychlého protiútoku vyslal Hilberta a ten osamocen vymetl přesně levý kout branky. Skóre "vyvedeného" utkání upravil osmnáct minut před koncem rumunský forvard Marica, který si naběhl podél vápna zprava a levačkou tváří tvář gólmanovi byl úspěšný - 3:0.

Autor: Viktor Sandev / soccernet.com

Komentáře (4)

Přidat komentář
smazaný uživatel

2:0

Reagovat
smazaný uživatel

suhlasim

Reagovat
smazaný uživatel

stuttgart to raděj potvrdi jasná 1

Reagovat
Fenix

0:1 Stuttgart dostane gol kvuli nedusledne obrane bude hrat nervozne kvuli utkani Sampdorii

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele