základní skupiny - skupina E
23.10.2008 21:15 CET
3 : 0
(1:0)

Reportáž

SC Braga - Portsmouth FC 3:0

Portsmouth své první vystoupení ve skupině nezvládl a z Bragy si veze vysokou porážku 0:3. Vysoký výsledek ovšem neodpovídá tomu, co se dělo na hřišti.

Domácí tým začal skvěle a již v osmé minutě šel do vedení. To z trestného kopu z dobrých třiceti metrů po faulu Diopa na Matheuse vypálil Aguiar a jeho dělovka zapadla pod břevno - 1:0.

Úvodní branka se hodně podepsala na dalším průběhu zápasu. Braga podobně jako další týmy z Pyrenejského poloostrova hodně drží míč a to se jí dařilo i proti Portsmouthu, přesto mohla inkasovat. Dvě dobré šance měl Defoe, po výkopu Jamese nejprve zafungovala jeho spolupráce s Crouchem, Defoe se protáhl mezi dvěma obránci a jeho šanci musel zneškodnit až Eduardo. O minutu později si tito dva svůj vzájemný souboj zopakovali a jak vítěz z něho opět vyšel Eduardo.

Manažer Portsmouthu Harry Redknapp se o přestávce odhodlal k jedné změně a Hreidarssona nahradil Belhadjem, jeho taktické plány ale vzaly za své hned po několika vteřinách. Ve 46. minutě totiž dostal od obránců až příliš prostoru Renteria a zvýšil na 2:0.

Pompeys mohl vrátit do hry Diop, jeho trefa ale nebyla uznána pro faul na Eduarda. Hosté v následujících minutách vrhli síly do útoku, jenomže recept na Eduarda ne a ne najít. Nic na tom nezměnil ani příchod Kanua. Na druhé straně se pak předvedl Aguiar, který prošel mezi obránci a svůj slalom zakončil nepřesnou střelou.

Svůj den ve čtvrtek rozhodně neměl Defoe, v další šanci si dobře pokryl míč, avšak poté vystřelil jenom do boční sítě. Definitivní rozhodnutí přišlo tři minuty před koncem. Míč do vápna poslal střídající Paulo Cesar, Sean Davis odvrátil pouze do vlastní tyče a Alan již měl snadnou úlohu - 3:0.

Autor: Tomáš Pavlík / eurosport.com

Komentáře (3)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Jasná jednička, na stadionu v Braze se nevyhrává!

Reagovat
smazaný uživatel

sem proti vidim to 02 pompey ukazou ze se snima musi pocitat a postoupime ze skupiny

Reagovat
smazaný uživatel

úplne vyrovnaný zápas.....Defoe mal veľa šancí......rozhodla efektivita...dokonca dal Portsmouth aj gól, ale nebol mu uznaný

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele