osmifinále - 1. zápasy
12.03.2009 20:15 CET
0 : 0
(0:0)

Reportáž

Paris Saint-Germain - SC Braga 0:0

Spravedlivou bezbrankovou remízou skončil první zápas osmifinále Poháru UEFA mezi PSG a Bragou. Hosté nehráli špatný fotbal, především pak v úvodu zápasu neškodného favorita PSG dosti trápili. Po poločase se lepším výkonem prezentovali již domácí, stejně jim to však na výhru nestačilo.

Trenér Le Guen již před zápasem prohlásil, že střetnutí s Bragou pro něj není tak důležité jako domácí Ligue 1. Hodně překvapivě postavil nezvyklé rozestavení 4-5-1 s útočníkem Luyindulou, jenž toho v zápase ale opravdu moc nepředvedl. Tato taktika zkrátka nebyla příliš dobrou volbou. Brankářskou jedničku Landreaua nahradil dvaadvacetiletý Edel Apula. První poločas měli v režii spíše Portugalci, ve druhé měli několik šancí domácí, ale neproměnili ani jednu.

Braga hrála prvních pětadvacet minut lépe. Držela více míč na kopačkách, avšak brankáře Apoulu Edela ohrozil poprvé až právě po této době Renteria. Pak to zkoušel Alan Silva, ale i tady zůstal Edel nedobytný. Domácí měli v první půli pouze velkou příležitost šest minut před přestávkou, kdy to zkoušel Sessegnon, ovšem taktéž jeho střela nemířila mezi tři tyče.

Pařížané zažili v kabině asi velký hukot, protože tak mizerný výkon jako z prvního dějství již dlouho nepředvedli. Po přestávce se o hodně zlepšili a gólman Eduardo Carvalho měl opravdu hodně práce při tvrdé hlavičce Chantomeho z 51. minuty. PSG zvýšil tempo hry, Sessegnonův pokus opět zlikvidoval Eduardo Carvalho a Rothen táhlou střelou napálil tyč.

Hned nato přišli na hřiště ofenzivní tahouni domácích, Guillaume Hoarau a Ludovic Giuly, aby již tak silný tlak podpořili. A v 69. minutě se na hřišti možná překvapivě objevil i třetí forvard Mateja Kežman. Nakonec to tedy vypadá, že Srb se se svým klubem po pošlapání dresu udobřil a není problém, aby dále nastupoval.

Burgosova přízemní rána, kterou vykryl Edel, narušila pařížskou dominanci, v 76. minutě už pálil těsně mimo Kežman. Poslední velkou příležitost spálil zase on, takže Braga se může radovat z příznivého výsledku 0:0 z Parku princů.

Autor: Patrik Sandev / soccernet.com

Komentáře (7)

Přidat komentář
smazaný uživatel

2:0

Reagovat
smazaný uživatel

1:0

Reagovat
smazaný uživatel

2-1

Reagovat
smazaný uživatel

3:1

Reagovat
smazaný uživatel

Tip.: 2:0

Reagovat
božský John

Tady to vidim jasně...2:0 domácí

Reagovat
onze

ALLEZ PSG ! ! !

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele