základní skupiny - skupina F
23.10.2008 18:30 CET
1 : 2
(0:2)

Reportáž

MŠK Žilina - Hamburger SV 1:2

Slovenská Žilina nevstoupila do Poháru UEFA tou správnou nohou. V domácím utkání s Hamburkem podlehla 1:2 a její šance na postup se hodně snížily.

Žilina proti jasnému favoritovi z Hamburku nechtěla hrát nějak defenzivně a nastoupila se dvěma útočníky. Navíc už v úvodních minutách si vypracovala dvě zajímavé, gólem zavánějící šance. Nejprve v 8. minutě našel Štyvar záložníka Vladaviče, ten si udělal prostor ke střele a dalekonosným pokusem se snažil prostřelit gólmana Rosta, jenž si s jeho ranou poradil.

O poznání větší příležitost měl Vladavič o šest minut později, kdy jej vysunul do volného prostoru Adauto, jenže domácí záložník v zakončení selhal. I přesto, že se ocitl sám před brankářem, nedokázal jej ideálně přehodit. Žilina své šance nevyužila a tvrdě za to pykala. V 15. minutě se míč dostal až k hlavě chorvatského reprezentanta Mladena Petriče a ten se nemýlil.

Tempo hry po brance poněkud opadlo a diváci museli čekat na další příležitost až do 27. minuty, kdy měli Žilinčané na svých kopačkách gólovku. Po centru Pekaríka hlavičkoval nebezpečně Adauto a až výborný zákrok Franka Rosta zabránil vyrovnání. Těsně před přestávkou německý celek vstřelil druhý gól. Po akci z rohového kopu se z voleje prosadil Ivica Olič.

Žilina se sice snažila a chtěla na nepříznivý stav co nejrychleji zareagovat v podobě kontaktní branky, jenže naopak málem opět inkasovala. Ke střele ze zajímavé pozice se dostal střelec první branky Mladen Petrič a brankáře Perniše pořádně vylekal, jeho rána byla ovšem nepřesná. V 68. minutě se domácí fotbalisté konečně prosadili a zdramatizovali závěr utkání. Po centru Vladaviče přesně zacílil Emil Rilke.

Následně rozhodčí upřel Žilině zřejmě hned dvě penalty. Nejprve byl stažen v pokutovém území Zdeno Štrba, krátce na to také Peter Štyvar. Pokaždé však hra pokračovala dále. Všechny plány alespoň na vyrovnání málem zhatil Olič, jehož hlavičku s vypětím všech sil musel vyrazit Perniš. Ani jeden celek už gól vstřelit nedokázal, a tak konečný výsledek zní 2:1 pro Hamburk.

Autor: Tomáš Honajzer / onlajny.cz

Komentáře (8)

Přidat komentář
smazaný uživatel

0:2

Reagovat
smazaný uživatel

0:3

Reagovat
Alessandro24

2:1

Reagovat
Xavi8

Zilina hra na 2. a Hamburg na 3. utocnikov

no som zvedavy

Reagovat
Xavi8

sakra uz 3 tutovky

Reagovat
smazaný uživatel

Žilina mala na bod.....škoda

Reagovat
jtbs

ZA mohla vyhrat...no posrali to na zaciatku a na konci rozhodca

Reagovat
smazaný uživatel

na tom zápase som bol -super atmoška,všetko-žilina hrala výborne ak takto bude hrať so slaviou vyhrá minimálne 2:0-dvojica pekarík-vladavič je fantastická

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele