základní skupiny - skupina H
04.12.2008 20:45 CET
1 : 1
(1:1)

Reportáž

Lech Poznań - Deportivo La Coruña 1:1

Oba celky se pořád perou o postup do další fáze, a tak se dal očekávat vyrovnaný a kvalitní souboj. Tomu také nakonec odpovídal průběh i výsledek celého zápasu. Deportivo uhrálo v Poznaňi remízu 1:1 a do posledního hracího kola má se čtyřmi body slušnou výchozí pozici.

Poznaň má pouze dva body, a tak by k postupu musela v posledním utkání vyhrát v Rotterdamu, a ještě doufat ve výhru jednoho z týmů v zápase Deportivo - Nancy.

Zápas začal velmi zostra. Hned v 1. minutě se uvedli hosté. Andres Guardado po rychlém průniku po levé straně pálil na horní roh branky Poznaňe. Střela šla ale dva metry nad. Z dalšího útoku hostů se už ale zrodil první gól utkání. Deportivo se dostalo na dostřel brány domácích a z hranice velkého vápna se k levé tyči trefil tvrdou přízemní střelou Diego Daniel Colotto - 0:1.

Po vstřeleném gólu se hra výrazně sklidnila a další příležitost přišla až v 16. minutě, kdy hostující Mista vyslal na gólmana Turinu dělovku z dobrých 25 metrů. Střela ale skončila pohodlně v náruči gólmana. Deportivo svého soupeře v první půli jasně přehrávalo a důsledkem toho byli další dvě šance Andrése Guardada. Nejprve z přímého kopu pálil těsně vedle a z následné akce se dostal do příležitosti po kombinaci s Mistou a následné střele, která Guardadovi bohužel pro hosty nesedla a skončila v rukavicích Turina.

Domácí se dlouhou dobu nemohli dostat do tempa a výrazně ohrozit bránu hostí. Sebevědomí jim zvedla 41. minuta, kdy dali velice šťastnou branku. Po závaru v obraně Deportiva se odrazil balón k úplně volnému Hernanu Renfigovi, který přízemní tvrdou ranou vyrovnal na 1:1. Do kabin se tak šlo za vyrovnaného stavu.

Druhý poločas přinesl o poznání nudnější podívanou. Poznaň se sice tlačila dopředu, ale většina jejich útoků končila před pokutovým územím Deportiva, které se soustředilo hlavně na defenzivu. V 56. minutě přišla ojedinělá šance, když po rohovém kopu hlavičkoval domácí Ivan Djurdjevič pouze do náručí gólmana Aranzubii. Poznaň více hrozila pouze ze standardních situací. O pět minut později se po přímém kopu k hlavičce protlačil Rafael Murawski. Jeho pokus skončil ale také v rukavicích Aranzubii.

V závěru mohl utkání rozhodnout Semir Stilič. Tři minuty před konečným hvizdem se dostal do solidní příležitosti. Po jeho náběhu za obranu dostal vynikající balón od Murawského, ale bohužel pro domácí si ho sám před gólmanem Deportiva nedokázal zpracovat a šanci tak zahodil. Utkání tak skončilo zaslouženou remízou 1:1.

Autor: Adam Tkadlec

Komentáře (5)

Přidat komentář
smazaný uživatel

neprohra deportiva

Reagovat
smazaný uživatel

0:0

Reagovat
smazaný uživatel

Lech! Lech! Lech!

Reagovat
Alessandro24

2:1

Reagovat
smazaný uživatel

Deportivo nějak vyšlo z formy koukám,..

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele