1/16 finále - odvety
26.02.2009 18:15 CET
1 : 0
(1:0)

Reportáž

Hamburger SV - NEC Nijmegen 1:0

Hamburk bez problémů zvítězil i v domácí odvetě nad holandským Nijmegenem a s přehledem postoupil i v trochu oslabenější sestavě do osmifinále poháru UEFA. Ovšem holandský soupeř tentokrát nechtěl dát svou kůži zdarma a inkasoval pouze jednou, i postup do 3. kola je však pro něj úspěch.

Nicméně dnes obě strany předvedly velmi mizerný výkon s minimem gólových možností.

O jedinou trefu zápasu se postaral už po 9. minutách kanonýr Olič, jehož šanci vypracoval český záložník David Jarolím. Kouč Martin Jol dal poprvé šanci nově příchozímu Rinconovi, který rozhodně nezklamal.

Změny v sestavě ovšem udělal také hostující kouč, když nahradil čtveřici Kivuvu, Worm, Tshibamba a El Kabir hráči Sibumem, Radomskim, van Beukeringem a Schönem. Nijmegen zaváhal hned v první šanci zápasu, poté už působil jistým dojmem. Úvodní branku dal Ivica Olič po velmi rychlém pasu Jarolíma, který vybojoval balón a chorvatský kanonýr v tváří tvář gólmanovi Babosovi trefil z levé strany přesně dolní roh branky.

Hamburk zůstával i v dalším průběhu stále v mírném tlaku a držel míč převážně na svých kopačkách, už se ale výrazně na hranici rizika nikam tlačit nemusel. U většiny nebezpečných akcí byl stále Jarolím, jemuž se utkání povedlo. Ovšem až téměř do závěru první půle se žádná vážnější akce neurodila. Až v 37. minutě si vypracoval příležitost hostující mladíček El Kabir, dvacetiletý útočník ale pálil zhruba z 20 metrů těsně vedle pravé tyče.

Po změně stran obě mužstva vystřídala, utkání ale šťávu nedostalo. Objevovaly se spíše náznaky šancí. Zklamaní diváci jen hučeli, a když měli úsměv v obličeji, z předvedené hry to rozhodně nebylo. Do šance se probojoval až pět minut před koncem stále dravý El Kabir, nadvakrát však opět těsně minul pravou tyčku. Po nějaké době konečně sudí ukončil zápas hvizdem píšťalky a vysvobodil tak všechny přítomné. Hamburk v osmifinále za čtrnáct dní narazí na Barošův Galatasaray Istanbul.

Autor: Viktor Sandev / kicker.de

Komentáře (4)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Hamburg vyhraje 1:0

Reagovat
smazaný uživatel

zapas sa uz iba dohra rozhodlo sa uz na ihrisku Nijmegenu........Tip.: 2:0

Reagovat
smazaný uživatel

2:2

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele