základní skupiny - skupina H
17.12.2008 20:45 CET
0 : 1
(0:1)
Stadión:
De Kuip, Rotterdam

Reportáž

Feyenoord Rotterdam - Lech Poznań 0:1

Letošní trápení Feyenoordu pokračuje, holandský klub neuspěl ani ve čtvrtém utkání základní skupiny Poháru UEFA, když na domácím hřišti podlehl polskému Lechu Poznaň 0:1. Jediný gól zápasu přišel po necelé půlhodině hry z kopačky Ivana Djurdjeviče.

Po pomalejším úvodu střetnutí se do první šance propracoval ve třinácté minutě domácí Roy Makaay, jeho střela však byla zablokována. Holandský útočník neuspěl ani o dvě minuty později.

Ve 24. minutě se na dostřel brány dostali také hosté, do koncovky se probil Lewandowski, jenž brankáře Timmera nepřekonal. Za další tři minuty se už ale síť domácí branky rozvlnila. Semir Stilić našel pěknou přihrávkou volného Ivana Djurdjeviče, který balon napálil přímo do levého dolního rohu Timmerovy svatyně a poslal polský celek do vedení.

Feyenoord se snažil do poločasové přestávky skóre vyrovnat. Blízko gólu byl El Ahmadi, prostřelit gólmana Turinu se mu ale nepodařilo. Naopak navýšit vedení ještě mohli hostující Lewandowski a Rengifo, pro rotterdamský tým se už naštěstí stav do přestávky nezměnil.

I když se domácí snažili dosáhnout vyrovnávacího gólů, nepodařilo se jim vytvořit na soupeře trvalý tlak. Hra se přelévala z jedné strany na druhou. Nejprve nebyl úspěšný hostující Lewandowski, poté si na brankáři vylámal zuby domácí Bruins.

V 79. minutě se ocitl ve skvělé šanci Murawski, který ale balon za záda brankáře Timmera také nedostal a když dvě minuty před koncem neuspěl při pokusu o vyrovnání Bahia, odvezl si polský celek z Rotterdamu cenné tři body.

Poznaň se tímto vítězstvím na poslední chvíli kvalifikovala do jarní části Poháru UEFA, po prohře Nancy ve španělské La Coruňi postupuje polský tým ze třetího místa. Feyenoord naopak bez zisku bodu obsadil poslední místo ve skupině.

Autor: Petr Páral / uefa.com

Komentáře (8)

Přidat komentář
smazaný uživatel

1:1

Reagovat
smazaný uživatel

no ja myslim ze to bude 1 Feyenordu uz sice o nic nejde, ale snad se doma pri louceni s UEFA vytahne a Lech uz asi moc velkou sanci na postup nema. Dal bych 1

Reagovat
smazaný uživatel

Proc nema Lech moc velkou sanci na postup? ....maj letos vybornou formu a staci porazit Feyenoord, kterej naopak letos nijak zarnej neni.

Reagovat
smazaný uživatel

Akorat teda s vyjimkou remizy Nancy s Deportivem... v tom pripade by musel Lech dat vic golu nez Deportivo proti Nancy - nebo vyhrat o dva goly. Porad tu sanci nevidim malou

Reagovat
smazaný uživatel

skusim 1:2

Reagovat
smazaný uživatel

x2

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele