základní skupiny - skupina G
04.12.2008 20:45 CET
1 : 1
(0:1)
Stadión:
Parken, Kodaň

Reportáž

FC Kodaň - Rosenborg BK 1:1

Oba týmy chtěly získat tři body, protože na tom nejsou ve skupině nijak dobře. Výsledná remíza 1:1 znamená pohárový konec pro Rosenborg, Kodaň ještě může postoupit.

Kodaň i Hamburk mají ve skupině dva body za dvě remízy. V lepší pozici jsou domácí, kteří mají ještě k dobru poslední zápas.

Kodaň byla od začátku utkání aktivnějším týmem. Už v 5. minutě zahrozil z rohového kopu Libor Sionko. Odražený balón se k němu záhy dostal a svou střelu poslal vedle levé tyče branky Rosenborgu. Ve 22. minutě se zrodila první obrovská šance zápasu. Po rychlé kombinaci Kodaně se do zakončení dostal Cesar Santin, ale tváří v tvář gólmanovi Jarsteinovi neuspěl.

Z prvního gólu se překvapivě radovali hosté. Ve 32. minutě se vynikající střelou zaskvěl skórující Steffen Iversen, který se trefil z levé strany velkého vápna přímo do protipohybu domácího gólmana Christiansena - 0:1. Závěrečných pár minut první půle pak patřilo hostům, kterým po vstřeleném gólu doslova narostla křídla. K vážnější příležitosti se ale dopracoval pouze Iversen, který prověřil dvakrát střelami ze střední vzdálenosti gólmana Kodaně. Do kabin se tak šlo za trochu krutého stavu pro domácí.

Ihned od počátku druhé půle vzali opět otěže do svých rukou domácí. Aktivní byli zejména Libor Sionko a Thomas Kristensen. První jmenovaný si vytvořil výbornou šanci v 62. minutě. Po narážečce právě s Kristensenem se dostal do úniku po pravé straně. Následná střela z úhlu ale byla zblokována. O sedm minut později to zkoušel znovu Sionko. Po rohovém kopu šla jeho hlavička jen těsně vedle Jarsteinovy branky.

S přibývajícími minutami byla Kodaň stále blíže vstřelení gólu. Svou největší šanci si domácí vypracovali v 77. minutě, když se sám před gólmanem Rosenborgu ocitl Thomas Kristensen. Jarstein ale výborně útočníka vykryl svým včasným vyběhnutím a Kodaň tak zahrávala pouze rohový kop. Domácí se dočkali vyrovnání až v 85. minutě. Po krátkém centru z hranice velkého vápna se hlavou trefil Mikael Antonsson a zachránil tak pro domácí alespoň bod, který je ještě drží ve hře o postup.

Autor: Adam Tkadlec

Komentáře (3)

Přidat komentář
smazaný uživatel

3:1

Reagovat
smazaný uživatel

3:0

Reagovat
Alessandro24

2:0

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele