základní skupiny - skupina H
23.10.2008 18:00 CET
3 : 0
(2:0)

Reportáž

CSKA nadělilo Deporu tři branky

Snový start v základní skupině Poháru UEFA si připsalo mužstvo CSKA Moskva, v Lužnikách totiž porazilo Deportivo La Coruňa 3:0. O zasloužené vítězství domácích se postaral dvěma brankami mladičký Alan Dzagojev a jednou jeho útočný parťák Vágner Love.

Hostující Depor se snažil od úvodních minut převzít iniciativu, odměnou mu málem byla vedoucí branka, osamocený Valerón ale na brankáře CSKA Igora Akinfejeva nevyzrál. Udeřilo tak domácí mužstvo. V rozmezí 9. až 12. minuty vsítil nový objev ruského fotbalu Alan Dzagojev dvě branky a zajistil CSKA komfortní náskok. V prvním případě zakroutil přímý kop tak šikovně, že se Aranzubia natahoval marně, u druhého gólu zafungovala vyhlášená spolupráce Vágner Love – Dzagojev. Brazilec se uvolnil v šestnáctce a mladíček Dzagojev měl cestu k druhé brance ulehčenou.

Depor se stihl ze šoku vzpamatovat rychle, útočníkovi španělského mužstva Cristianovi ale radost z kontaktní branky překazil Vasilij Berezuckij, který vykopl míč z brankové čáry. Neujaly se ani střely aktivního Guardada. Po krátké pasivitě se domácí probudili a div, že neudeřili potřetí. Po nacvičeném signálu vychytal Žirkova gólman Aranzubia.

Jestliže v prvním dějství kladl Depor odpor, ten druhý už ovládli Armějci. V úvodu aktivní Žirkov vyslal dvě nebezpečné střely. Šanci měl i Vágner, jehož hlavičku po centru Žirkova vyškrábl na roh Aranzubia.

Tlak CSKA narůstal, po krásné akci po ose Dzagojev – Aldonin - Vágner Love nepřekonal třetí jmenovaný Aranzubiu, který držel svými zákroky Herculinos nad vodou. Zadáci La Coruni rychlonohým hráčům CSKA nestačili a postupem času se uchylovali k nevybíravým zákrokům, jejich terčem byl především šikovný Alan Dzagojev. Depor se snažil kombinovat na půlce CSKA, ale k šestnáctce soupeře se dostával sporadicky.

V 61. minutě udeřilo moskevské mužstvo potřetí, Ignaševič poslal přetažený centr Krasiče před nohy Vágnera, který ho pohotově usměrnil přesně k tyči. CSKA vedlo 3:0 a v poklidu kontrolovalo dění na hřišti. Čestný úspěch si mohl Depor připsat po střele Sergia, ale CSKA zachránila tyč.

Autor: David Kubáň

Komentáře (11)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Vidim to tak ze CSKA tentokrat klopytne doma uz dlouho neprohralo a DEPORTIVO zase bude chtit venku po dlouhe dobe zabodovat tipuji 2 (dobry kurz)

Reagovat
smazaný uživatel

Poďme Depor,musíme zabrať ...

Reagovat
smazaný uživatel

vágner love,vágner love 2:0

Reagovat
smazaný uživatel

Depor, aspoň remíza!!! tipuju 1:1

Reagovat
smazaný uživatel

Duel mých celkem oblíbených klubů. Ale vyhraje CSKA, je ve skupině s přehledem největší favorit a je ve formě. Vágner - Dzagojev se o to postarají.

Reagovat
fantomas

Reagovat
smazaný uživatel

Já si vsadím under 2,5 gólu a zápas skončí 0:0

Reagovat
smazaný uživatel

Špatně

Reagovat
smazaný uživatel

Ty radši nesázej, tady bylo jasné, že vyhraje CSKA.

Reagovat
smazaný uživatel

Naprosto jasná jednička. Deportivo je typickej domácí tým, který doma válí, ale venku nehraje nic. Vidim to tak na 4:1

Reagovat
smazaný uživatel

Jestli bude hrát CSKA podobným stylem i nadále, můžou klidně zopakovat triumf z roku 2005, hráli fakt skvěle, narozdíl od Zenitu jsou navíc jistější v obraně a přiklání se k nim sportovní štěstí. Depor nepodal vyloženě špatný výkon, šance měl a snažil se hrát fotbal, ale jejich obrana byla naprosto marná a pomalá. Především Vágner, Žirkov a Dzagojev je kolikrát poslali na párek.

Ale dnes hráli v CSKA dobře snad všichni. V Deporu mě zaujal snad jen Guardado a několik tutovek pochytal gólman Aranzubia.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele