základní skupiny - skupina G
17.12.2008 20:45 CET
0 : 1
(0:0)

Reportáž

Club Bruggy - FC Kodaň 0:1

V posledním utkání skupiny G v Poháru UEFA se o postup přímo popraly Bruggy s Kodaní. Lepší výchozí pozici měly Bruggy, kterým k postupu stačila remíza. Na domácím hřišti však podlehly Kodani 0:1 gólem z 58. minuty a loučí se tak s letošním ročníkem. Dále postupuje Kodaň a spolu s ní Valencie a Saint-Étienne.

Už od první minuty utkání bylo jasně vidět, že domácí Bruggy hrají v obraně na nulu, která by jim bez problémů zajistila postup do další fáze. Šance se vyskytovaly hodně zřídka. Ta první přišla v 11. minutě a uvedli se hosté. Po souhře Kvista s Wentdem pálil druhý jmenovaný levačkou k levé tyči, ale gólman domácích Stijnen si situaci pohlídal.

Poté se hrálo dlouho ve středu hřiště a ani jeden z týmů si nedokázal vypracovat vážnější příležitost. Za zmínku stojí střela z hranice velkého vápna hostujícího Antonssona ze 36. minuty, která skončila těsně vedle branky domácích. V závěru poločasu se zase jen bránilo, a tak se šlo do kabin za nudného stavu 0:0.

Zápas začal ve druhém poločase úplně stejně jako v tom prvním s tím rozdílem, že Kodaň vycítila šanci, které se taky chytla. Po velmi pasivní defenzívě ze strany Brugg přišla odplata. V 58. minutě střílel ze střední vzdálenosti Kristensen a jeho střela byla sražená obráncem pouze k volnému Santinovi, který z úhlu střílel prakticky do prázdné brány a poslal Kodaň do vedení. Další šance Santina přišla v 65. minutě, když se uvolnil ve vápně a z otočky nebezpečně prověřil gólmana Stijnena. Ten jeho střelu vyrazil před sebe a tam už si obránci domácích poradili.

Kodaň byla v těchto fázích zápasu jednoznačně aktivnějším a lepším týmem a Bruggy doplácely na svou pasivní hru v první i druhé půli. Hosté tak zahrozili znovu o pět minut později. Zblokovaná střela Kristensena ze střední vzdálenosti skončila jen těsně mimo branku domácích. Bruggy zahrozily pouze výjimečně z rohového kopu, kdy méně nebezpečně hlavičkoval Vargas. Zápas tak skončil zaslouženým vítězstvím hostů z Dánska, kteří si výhrou zajistili postup ze skupiny.

Autor: Adam Tkadlec

Komentáře (5)

Přidat komentář
smazaný uživatel

2:2, nebo 1:2

Reagovat
smazaný uživatel

to bude vyrovnane ........... 2:1

Reagovat
smazaný uživatel

bruggy vyhrajou musej ,kodan taky musi ale bruggy proste vyhrajou 3:1

Reagovat
smazaný uživatel

Danska liga ma tedkom prestavku a Kodan bude hrat s Brondby az v breznu pristiho roku.

Reagovat
Kraca

zkusím x

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele