základní skupiny - skupina G
06.11.2008 20:45 CET
3 : 0
(0:0)

Reportáž

AS Saint-Étienne - Rosenborg BK 3:0

Ve vyrovnaném duelu nakonec díky lepšímu druhému poločas slaví vítězství francouzský celek. Trondheim v čele se Slovákem Markem Sapparou tak odjíždí s prázdnou.

Úvod utkání byl hodně nervózní z obou stran, což dokazovaly nepřesnosti obou mužstev v rozehrávce. První šanci měl domácí Machado, který se pokusil branku hostí ohrozit z volného přímého kopu, brankář Jarstein však byl připraven.

Stejný hráč se pokoušel ještě o pár minut později, výsledek byl ale naprosto stejný jako u první střely. Rosenborgu se vůbec nedařilo hra na útočné půlce, kde chyběla kvalitnější souhra záložníků nebo rychlejší přechod do útoku.

Do konce prvního poločasu už se toho, až na pár standardních situací a drobných faulů, moc neudálo a tak šly oba celky do kabin za stavu 0:0.

Do druhého poločasu ale vstoupili domácí mnohem aktivněji, lépe forčekovali a nutili své protivníky k chybám. Hrubku v rozehrávce vystihl Denis, našel volného Ilana a tan se z blízka nemýlil – 1:0.

Tento moment byl asi zlomovým v celém utkání a dodal domácím hodně velkou dávku sebevědomí. Ti se mohli o pár minut později radovat z další branky. Po dlouhém míči Payeta se uvolnil Machado a z podobné pozici jako Ilan zvýšil na 2:0.

Hráči hostujícího Trondheimu už nebyli schopni se zvednout k nějakému obratu a tak St. Etienne útočilo dál. V 76. minutě přišla další branka domácích. Mirallas se dokázal sám uvolnit a s přehledem zakončil proti bezmocnému Jarsteinovi – 3:0.

Francouzský celek už toto utkání v klidu dotáhl do zcela zaslouženého vítězného konce, zaslouženého především za druhou půli, a připisuje si tak velice důležité tři body z domácího prostředí.

Autor: Michael Künzel / soccernet.com

Komentáře (2)

Přidat komentář
smazaný uživatel

0:1

Reagovat
Hiko

V domácí líze Rosenborgu opravdu už o nic nejde, neboť skončila A útočník je Iversen, ne Iverson, ten si rozumí s jiným míčem A Skjelbreda byste taky mohli napsat dobře. Ale s tipem se ztotožňuji a doufám

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele