osmifinále - odvety
19.03.2009 21:00 CET
2 : 0
3:4 pen.
(0:0, 2:0)

Reportáž

Aalborg BK - Manchester City 2:1p

Podprůměrný zápas dostal nový náboj až v samotném závěru normální hrací doby. Ani zmrtvýchvstání Aalborgu k překvapivému postupu ale nevedlo. Given totiž dvakrát chytil penaltu při závěrečném rozstřelu, naopak Zaza pustil míč do branky čtyřikrát.

Úvod zápasu patřil hostům z Manchesteru. Ti se celkem lehce dostávali do vápna dánského týmu, jenže tam už ztroskotávali. Domácí se snažili zbytečně neinkasovat, i přesto hráli čistě. Kromě absence šancí zaostával za očekáváním i výkon rozhodčích, kteří chybovali při méně důležitějších situací, o to ale častěji. Aalborg se v průběhu poločasu osměloval, ale kámenem úrazu se stávaly centry, které se často nedostaly ani do vápna. Když už se odcentrovat poštěstilo, míč si stáhl brankář Given. Nejzajímavější střely tak přišly až dvě minuty před koncem první půle. Nejprve se jednou kličkou dostal do vápna Robinho a z velkého úhlu se snažil překvapit brankáře na bližší tyči, který si ji však pohlídal. Po následném rohu kroutil z třiadvaceti metrů svůj pokus Zabaleta, ale přeci jen ještě nějaký kus k úspěchu scházel.

Hned v páté minutě druhé půle mohl skóre otevřít Evans, který dostal přesnou přihrávku za obranu od Irelanda. Jenže to by z dvanácti metrů nesměl pálit dvanáct metrů mimo branku. V největší šanci Aalborgu se o chvíli později objevil Caca, který po sklepnutém centru střílel z vápna jen centimetry vedle levé tyče Givenovy svatyně. Po hodině hry měla svitnout naděje pro dánský klub, místo toho přišla první velká chyba rozhodčích. Garrido ve vápně skluzem odzbrojil útočícího Johanssona, který si míč chytře předsunul a hráč Manchesteru celkem jasně trefil jeho pravou nohu. Místo penalty tak přišla pouze žlutá karta za přílišné protesty pro Risgarda.

Dánové nutně potřebovali vstřelit gól, který by je vrátil do hry o postup a podle toho také vypadal obraz hry. Šestnáct minut před koncem už dokonce vylétlo několik rukou nad hlavu při střele Johanssona, který po chytrých kombinacích střílel z patnácti metrů. Bohužel pro něj byla jeho střela tečována chumlem hráčů na roh. Obrovskou šanci spálil Shelton, když dostal nádherný pas za obranu a skákající míč napálil na malém vápně pouze do ruky Givena.

Na druhé straně tak mohl rozhodnout Robinho, který se po rohu dostal ke střele z pár kroků, nicméně orazítkoval pouze břevno bezmocného Zazy. K další střele z malého vápna se dostal Evans, pálil však pouze do připravených rukavic brankáře. A tak, pět minut před koncem řádné hrací doby, přišla přeci jen jiskřička naděje pro domácí. Centrovaný míč z rohu se dostal k Sheltonovi, který si míč zpracoval rukou, což uniklo i několika obráncům, a pohotovou tvrdou střelou k bližší tyči skóroval.

Následně přišla 90. minuta, další rohový kop, další ruka, tentokráte Cheda Evanse. Toho si všimli hráči a hlavně také rozhodčí. Penaltu pak střelou doprostřed branky proměnil Jakobsen a rozjásal tak celý stadion - posunul svůj tým do prodloužení. To ovšem nabídlo hodně nudnou podívanou. Citizens první poločas byli mírně aktivnější, ale za celou půlhodinu nic zajímavého nenabídli. Stejně jako jejich nejspíše na chvíli uspokojený soupeř.

Přišlo tak na penalty. První dvě série přešli střelci po dobře kopnutých penaltách se skórem 2:2. Třetí sérii pak začal kapitán domácích Augustinussen a Given si připsal první dobrý zákrok. Když si v následující sérii šáhl na Dunnovu střelu Zaza sáhl, a přesto nedokázal gólu zabránit, musel proměnit Shelton, střelec prvního gólu utkání. Jenže penaltu kopl do naprosto stejného místa jako jeho neúspěšný spoluhráč a Manchester City tak nakonec postup vybojoval.

Autor: Josef Gvoždiak

Komentáře (11)

Přidat komentář
Tomtaf

1:1

Reagovat
smazaný uživatel

1:2

Reagovat
smazaný uživatel

Tip.: 0:1 ...CITIZENS!!!

Reagovat
smazaný uživatel

jinou možnost než postup "blues" si ani nepřipouštím! let´s go city!

Reagovat
scholes18

Aalborg vyhra...man city sa vobec nedari na superovych ihriskach..a Aalborg dokazal vyhrat nad takymi tymami ako La Coruna, Celtik..Myslim ze AAlborg vyhra ale na postup to stacit asi nebude..

Reagovat
smazaný uživatel

Snad to Aalborg dá, i když tomu moc nevěřím...

Reagovat
scholes18

Skoda Aalborgu...drzam som im palce..

Reagovat
smazaný uživatel

na livesportu je, že na pencle vyhrál aalborg 5:4, letím se podívat na uefu!!!

Reagovat
smazaný uživatel

nakže na livesportu jsou blbečci

Reagovat
smazaný uživatel

tak tady je 1:4 nevím kde kdo vzal 3:4

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele