osmifinále - odvety
12.03.2008 17:30 CET
2 : 0
(1:0)

Reportáž

Zenit překvapil, vyřadil Marseille

Nejprve Villareal, dnes Marseille. Dva velké týmy, které tajně snily o vítězství v Poháru UEFA skončily mnohem dříve než chtěly. O jejich vyřazení se postaral Zenit Petrohrad, největší překvapení letošního ročníku.

Ve vyrovnaném utkání si dlouho ani jedenz celků nedokázal vytvořit větší tlak. Jenže góly nakonec v utkání stříleli jen domácí fotbalisté. Ti si z Francie přivezli prohru 1:3 a pro postup museli vyhrát nejlépe 2:0, což se jim také nakonec, zásluhou kanonýra Pogrebniaka, střelce dvou branek, podařilo.

Chladné ruské prostředí podobně jako v předchozím zápase se Spartakem Moskva hostům moc nepřálo. Prezident Pape Diouf už dříve prohlásil, že počasí výkon jeho týmu ovlivňovat nebude, ovšem jeho svěřenci se moc nepředvedli. V 39. minutě Petrohrad udeřil poprvé. Po hlavičce Aršavina se sám před Mandandou ocitl Pograbniak a placírkou poslal domácí do vedení. Celá akce hodně zaváněla ofsajdem, branka ale platila a domácím vlila do žil ještě více postupového optimismu.

Zenit se snažil, co nejrychleji přidat druhý postupový gól, jenže na obranu Marseille nedokázal dlouhou dobu vyzrát. Jedenáct minut před koncem normální hrací doby však Pogbrebniak zacílil přesně podruhé. Svým sedmým gólem v Poháru UEFA zařídil pro svůj tým poměrně překvapivý postup do čtvrtfinále. S pohárovou Evropou se tak zároveň loučí poslední francouzský tým.

Autor: Tomáš Honajzer / skysports.com

Komentáře (3)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Zenit má co dohánět, v jeho silách to ale je. Olympique Marseille je ale zkušené mužstvo, bude houževnatě vzdorovat a nakonec se bude radovat z postupu přes další ruský tým. Tip 1:0.

Reagovat
smazaný uživatel

odkdy je Radek Šírl Radek Shirl

Reagovat
smazaný uživatel

Tak to Zenit Petrohrad dokázal. Má opravdu velkou morální sílu. Může to v další fázi Poháru UEFA pěkně zamotat a to se s ním tak moc nepočítalo. Ol. Marseille smutní, ale můžou si za to jen a jen sami. Takhle zkušený tým by si to měl lépe pohlídat.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele