základní skupiny - skupina A, 1. kolo
25.10.2007 17:30 CET
1 : 1
(1:1)

Reportáž

Zenit Petrohrad - AZ Alkmaar 1:1

AZ Alkmaar sice v utkání skupiny A Poháru UEFA hrál se Zenitem Petrohrad od čtyřicáté minuty o deseti mužích, ale bojovnou hrou plnou velkého nasazení nakonec vybojoval v Rusku bod.

Nizozemci měli na začátku zápasu více ze hry a měli i nějaké šance na otevření skóre. V páté minutě to zkoušel Kemy Agustien a po něm střelec Moussa Dembele, ale ani jeden gólu nedocílil. Nakonec se Alkmaaru ovšem bezbrankový stav podařilo prolomit. O branku se ve dvacáté minutě postaral Ferreira Ari. Jedenadvacetiletý Brazilec si našel místo uvnitř pokutového území Zenitu a střelou do pravého horního rohu překonal Kamila Čontofalského.

Ale o dvacet minut později se celkový obraz hry rázem obrátil. Střelec úvodní branky viděl za ostrý faul červenou kartu a šel se sprchovat. To zápas hodně ovlivnilo a ještě do poločasu bylo vyrovnáno. Bek Kew Jaliens fauloval v pokutovém území Andreje Aršavina. Hráči hostujícího týmu se hodně vztekali, viděli hodně žlutých karet, ale nebylo jim to nic platné. Nařízený pokutový kop proměnil ve vyrovnání Timoščuk.

Po poločase domácí tlačili, protože výhoda jednoho muže v poli byla znát. Největší šanci si vytvořili v 67. minutě, ale Alejandro Dominguez po centru Aršavina mířil z malého vápna hlavou nad. Alkmaar hlavně svojí bojovností nakonec nedovolil Zenitu vstřelit vítěznou branku a málem jí dal sám, v nastaveném čase musel proti hlavičce Dembeleho zasahovat Čontofalský. Alkmaar tak uhrál v Petrohradě remízu 1:1.

Autor: Ondřej Štícha

Komentáře (1)

Přidat komentář
HOST*bary72

Mírně favorizuji domácí Zenit, domá má vynikající bilanci, jak z ligy, tak z Poháru UEFA a AZ Aklmaar se mi v letošní sezóně nezdá tak přesvědčivý. Tip 2:1.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele