1/16 finále - 1. zápasy
13.02.2008 20:00 CET
0 : 2
(0:0)

Reportáž

Brann Bergen - Everton FC 0:2

Everton FC zvítězil v dnešním utkání na půdě norského Brann Bergen 2:0 a před odvetou, která se uskuteční příští týden, má postup více než na dosah. Anglický tým tak navázal na předchozí zápasy poháru UEFA, když zatím neztratil ani bod. Norové tak budou muset v odvetě ukázat více než skvělý výkon, aby mohli pomýšlet na postup.

Hosté nastoupili do utkání v rozestavení 4-4-2 i s útočníkem Ayegbeni Yakubu, který se už vrátil z mistrovství Afriky. Zraněného Mikela Artetu (tříslo) nahradil v záloze Manuel Fernandes. Everton měl otěže zápasu hned od začátku pod kontrolou. Již po 30 sekundách hry měl první šanci Yakubu. Brann Bergen nechtěl zůstat pozadu, a tak první šance domácích přišla v 9. minutě. Jan Gunnar Solli zahrával přímý kop na Azara Karadase, ale ten ve velké šanci zaváhal. V následujících minutách však Everton ukázal svou sílu. Brankář domácích Håkon Opdal, musel ukázat nejeden fantastických zákrok a jen díky jeho umění, šly oba týmy do kabin za nerozhodného stavu.

Tento stav trval do 59. minuty, když za hosty skóroval Osman po pasu Andrewa Johnsona. Domácí se pak vrhli do útočení, které podpořili i střídáním. Výsledek se však nedostavil. Naopak byli to hosté, kteří v 88. minutě zvýšili na 2:0. To se trefil Anichebe, který vystřidal na hřišti Andrewa Johnsona. Byl to již jeho čtvrtý gól v šesti zápasech letošního ročníku poháru UEFA. Díky tomuto zásahu udělal Anichebe z odvety pouhou formalitu.

Autor: Aleš Cahlík / uefa.com

Komentáře (4)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Souboj dvou podobných fotbalových pojetí. Bude to spíše fotbalová bitva než pohledný zápas, rovněž bude záležet na stavu hrací plochy a samotného počasí. Stačí si uvědomit, kde Bergen leží. Pro Everton nic lehkého, ale kvalita je přeci jen na jejich straně, navíc se chtějí už konečně vyvyrovat nepřesvědčivých výsledků z minulých kol UEFA Cupu a mají velkou motivaci v pohárové Evropě udělat úspěšný výsledek. Navíc jim bude nahrávat absolutní nerozehranost Brannu. Tip 0:1.

Reagovat
smazaný uživatel

Tip 0:2

Reagovat
Devil

Joo , Anglani super ! Jeste dnes Tottenham vytre zrak Slavii a budu spokojen . A kdyz vyhraje i Bolton tak to bude jen tresnicka na dortu !

Reagovat
smazaný uživatel

Dopadlo to podle předpokladů a Everton je už na 99% postupující. Trochu odlehčení : koukám, že ty dva góly co dal Brann asi neplatili a i rozhodčí má zvláštní jméno. A byla taková zima, že bylo 0 diváků - to se ale stává i v lepších rodinách, chybuje každý !

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele