1/16 finále - 1. zápasy
14.02.2008 20:45 CET
0 : 1
(0:1)

Reportáž

Rosenborg Trondheim - ACF Fiorentina 0:1

Ve své Lerkendal Areně v Trodheimu dokázal Rosenborg remizovat s Chelsea a porazit Valencii, na Fiorentinu však domácí nestačili. Fialky zvítězily brankou navrátilce z marodky Adriana Mutu. Fiorentina má tedy velmi slibně nakročeno do dalších bojů Poháru UEFA, v odvetě totiž bude doma.

Fiorentina se vrhla do útoku hned od samého začátku klání. A domácí Vladimir Demidov měl co dělat, aby odkopl nebezpečně vyhlížející Semioliho roh. O chvilku později Andreas Nordvik zblokoval ránu Martina Jorgensena. 16. minuta již přinesla prvotní ofenzíva hostům ovoce. Mutu zpracoval precizní pas od Riccarda Montoliva, zjevil se zhruba pět metrů před brankářem domácích a zkušeně rozvlnil síť. Rosenborg poprvé pořádně zaútočil až ve 21. minutě, Frey však skvěle polapil centr a z akce nebylo nic.

Mutu vyslal poté na branku Rosenborgu dvě slibně vyhlížející střely, ale ani jedna si cestu mezi tři tyče nenašla. Zdravko Kuzmanovič mohl navýšit vedení Violy ve 37. minutě, avšak jeho dalekonosnou ránu dobře vychytal Rune Jarstein. Srbský forward byl při chuti a zkoušel to znovu z podobné dálky, ale přestřelil.

Ve druhém poločase vstoupili hráči Rosenborgu na hřiště jako vyměnění. Fiorentina útočila jen sporadicky, zato Sebastien Frey se pořádně zapotil. V 74. minutě jej dělovkami ze střední vzdálenosti protáhli Didier Konan a Marek Sapara. O osm minut později byli domácí velmi blízko vyrovnání, střela Konana zhruba z jedenácti metrů skončila na tyči branky francouzského gólmana! Viola se nakonec po perném závěru radovala z vítězství a do odvety půjde s jednogólovým náskokem.

Autor: Pavel Bartl / soccernet.com

Komentáře (7)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Další souboj, kdy míří "jižani" z teplých krajů na drsný sever. V Trondheimu to nebylo nikdy lehké, uvidíme, jak si s tím Fiorentina poradí. Osobně to vidím na remízu, opět bude záležet na místním podnebí, stavu hrací plochy a v neposlední řadě rozehranosti domácího Rosenborgu. Tip 0:1.

Reagovat
smazaný uživatel

Chyba v tipu. Správně je 0:0.

Reagovat
smazaný uživatel

Tip 2:1

Reagovat
Hiko

Pokud vás nebude bavit Slavia, přepněte na Sport1! Tip: 3:1 HEIA RBK

Reagovat
smazaný uživatel

sapara skvely vykon

Reagovat
smazaný uživatel

ujfalusi je velka nula

Reagovat
smazaný uživatel

Rosenborg ve Florencii už moc šancí nemá. AC Fiorentina uhrála co potřebovala a bezpečně postoupí do dalších kol. A zvláštní údaj o divácích, i předešlé utkání Curych - Hamburg mělo stejný nesmyslný údaj ?

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele