1/16 finále - odvety
21.02.2008 18:00 CET
1 : 1
(1:0)

Reportáž

Panathinaikos Atény - Rangers FC 1:1

Glasgowští Rangers díky vstřelené brance na půdě soupeře nakonec pokračují v Poháru UEFA dále. Po bezbrankové remíze ve Skotsku a brzkém vedoucím gólu byl sice po celé utkání blíže postupu Panathinaikos, deset minut před koncem ale vstřelil postupový gól na konečných 1:1 Novo.

Už od prvních minut byli hosté na bouřlivém Apostolos Nikolaidis pod tlakem domácího Panathinaikosu. Gólově čelit dokázali pouze do 12. minuty, kdy otevřel skóre Giannis Goumas. Na konci povedeného útoku si kapitán domácích zpracoval míč na prsou a po otočce úspěšně zakončil – 1:0. Krátce nato mohl Goumas vedení navýšit, tentokrát ale zasáhl hostující brankář McGregor a následný opětovný pokus poslal Ivanschitz vedle. Domácí si byli vědomi svého náskoku, a tak se soustředili spíš na defenzivu, přesto častou střelbu stále udržovali hostující pozornost daleko od své brány. Za nevýrazné hosty to zkoušeli Culleár, Novo a Adam, ani jeden z nich svůj náznak šance nedotáhl.

Jestliže v první půli dominoval Panathinaikos, tak po změně stran byla hra už více vyrovnaná, přesto se do šancí dostávali více domácí. Nejprve se skvěle hrající Goumas hlavičkou neprosadil a když po zblokované Ivanschitzově střele v koncovce selhal Mattos, vycítili šanci hosté. Nejprve Boyd a po něm Novo ještě neuspěli, ale v 81. minutě se Rangers vyrovnávacího gólu dočkali. Střídající Burke zprava vyzval Nacha Nova a ten se v koncovce nemýlil – 1:1. Opaření domácí se už jen zmohli na hlavičku Goumase, stav se už ale nezměnil, a tak se Rangers mohou radovat z postupu do osmifinále, kde narazí na lepšího z dvojice Brémy – Braga.

Autor: Petr Vaněček / uefa.com

Komentáře (4)

Přidat komentář
smazaný uživatel

1:0

Reagovat
smazaný uživatel

Vyrovnaný souboj, 1.utkání nic neodhalilo, větší šance se ale momentálně připisují Panathinaikos. Rangers moc v evropských pohárech ve venkovních utkání nezáří. Sic přeji Rangers, ale budou to mít moc těžké. Tip 2:1.

Reagovat
smazaný uživatel

ja vravim 2,2

Reagovat
smazaný uživatel

Paráda, Rangers jdou dál !!! Bylo to napínavé, možná se už hráči Panathinaikosu viděli v šatnách, když Rangers cca 10 minut před koncem udeřil a rozhodl. Docela mě zklamalo, kolik přišlo na toto utkání fans Panathinaikos. Na evropské poháry (už 3.kolo), na takového soupeře, to je teda bída.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele