1/16 finále - odvety
21.02.2008 20:45 CET
1 : 2
(0:0)

Reportáž

Helsingborgs IF - PSV Eindhoven 1:2

PSV Eindhoven neponechal nic náhodě a i v odvetném zápase proti švédskému Helsingborgu dokázal zvítězit. Holanďané vedli po hodině hry už 2:0, za domácí stačil deset minut před koncem snížit Castan na konečných 1:2. PSV tak postupuje do dalších bojů Poháru UEFA, kde se střetne s Tottenhamem.

Byl to právě hostující tým, který diktoval tempo hry. V prvních dvaceti minutách doslova domácím nepůjčil míč a vytvořil si několik nadějných šancí, které ale nedokázal proměnit v gól. První poločas tak skončil bez branek.

Všechno podstatné se odehrálo ve druhé půli. Eindhoven poslal do vedení ve 47. minutě Zonneveld, který tvrdou ranou propálil gólmana Anderssona. Tento gól vlastně ukončil postupové ambice Helsingborgu, domácí tým by totiž musel vstřelit čtyři branky, aby se probojoval mezi nejlepších 16 týmů Poháru UEFA.

S chutí hrající hosté přidali druhý gól po hodině hry, když se trefil Lazovič. Domácí měli na kopačkách snížení o několik minut později, ale Larsson a následně Omotoyossi své šance zahodili. Čestého úspěchu se Helsingborg dočkal devět minut před koncem, Castan upravil skóre zápasu na konečných 1:2 v neprospěch švédského klubu.

Autor: Tomáš Lavický / goal.com

Komentáře (3)

Přidat komentář
smazaný uživatel

0:0

Reagovat
smazaný uživatel

Bude to zajímavé, uvidíme s jakou taktikou k zápasu nastoupí PSV. Tip 1:1.

Reagovat
smazaný uživatel

PSV v klidu a pohodě došel k postupu. Je to kvalitní tým, může jít daleko, otázkou je, koho dostane v dalším kole. Domácí se s poháry pro letošek loučí, ale zanechaly výraznou stopu. Na podzim párkrát otočily předzápasové předpoklady.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele