základní skupiny - skupina H, 3. kolo
29.11.2007 20:15 CET
3 : 0
(0:0)

Reportáž

Helsingborgs IF - Austria Vídeň 3:0

Švédský Helsingborg v čele se zkušeným kanonýrem Henrikem Larssonem přehrál Austrii Vídeň a zajistil si jako vůbec první tým postup do dalšího kola Poháru UEFA.

První poločas ale vůbec jednoznačně nevypadal. Domácí sice začali aktivně, gólman Austrie Saso Fornezzi musel už v prvních pěti minutách vytáhnout dva reflexivní zákroky, ale pak hosté pomalu přebírali otěže. Domácího brankáře jako první otestoval střelou zdálky Standfest, na druhé straně hlavou zahrozil Okotie. Dvě dobré šance hostí měl Gercaliu, ale nejprve mířil nad a pak jeho střelu vytáhl Andersson. Acimovič pak kroucenou střelou těsně minul tyč, asi nejblíže byl v závěru poločasu Metz, jehož pokus zastavilo břevno.

Po přestávce hosté za neproměněné šance krutě platili. Už za dvě minuty poslal Helsingborg do vedení Islanďan Olafur Skulason po přihrávce Larssona. Domácí nepolevili v útočné snaze a za dalších dvacet minut definitivně rozhodli o výsledku. Na Mokondeleho centr sice nedosáhl Larsson, ale Razak Omotoyossi už ano a z voleje zvýšil na 2:0. Za pět minut si pak útočník z afrického Beninu naskočil na Dahlův centr a hlavou zatloukl do rakve Austrie poslední hřebík.

Austrii už nepomohlo ani trojí střídání, nepřišel ani čestný úspěch, když se neujaly pokusy Acimoviče a Maira. Helsingborg má po třech zápasech sedm bodů a postup v kapse, Austria je po dvou utkáních bez bodu a příliš velké naděje už nemá.

Autor: Petr Starý

Komentáře (1)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Domácí jsou favoritem. Tip 3:1.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele