základní skupiny - skupina D, 5. kolo
20.12.2007 20:45 CET
1 : 1
(0:0)

Reportáž

Hamburger SV - FC Basilej 1:1

Oba soupeři měli před tímto duelem postup jistý. Hrálo se ale o první místo ve skupině. Pokud chtěla Basilej obsadit vedoucí pozici, musela na hřišti Hamburku vyhrát. Domácí byli po většinu zápasu lepší, přesto se musejí smířit s výsledkem 1:1, první místo si však udrželi.

HSV se od začátku zápasu chopilo otěží a snažili se utkání co nejrychleji rozhodnout. Již ve 2.minutě měli po Van der Vaartově centru šanci otevřít skóre Nigel de Jong a Bastian Reinhardt, ale ani jeden proti hostujícímu gólmanovi neuspěl. V 15. minutě se tato situace opakovala, měla bohužel pro HSV stejný konec. Čtvrt hodinky před koncem první půle měl obrovskou šanci Ivica Olič, ale z pěti metrů nedokázal míč hlavou usměrnit mezi tři tyče. Těsně před koncem poločasu rozhodčí nepískl jasnou penaltu na chorvatského útočníka. O poločase tedy i přes velký tlak domácích zůstával stav 0:0.

Druhou půli začali domácí stejně, jako skončili tu první. Drtivý tlak neustával a navíc ve 49. minutě uviděl hráč Basileje Reto Zanni po faulu na Kompanyho druhou žlutou a musel předčasně do sprch. V 58. minutě zaspala domácí obrana, když nechala na penaltě úplně volného Ergice a ten přesně věděl, co s míčem. Basilej tak z ničeho nic šla do vedení 0:1. Zhruba deset minut trvalo domácím, než se z tohoto šoku oklepali. Hru Hamburku výrazně oživil Romeo Castelen, který přišel na hřišti dvacet minut před koncem. Byl to právě on, kdo naservíroval skvělou přihrávku Oličovi a ten se nemýlil, 1:1. Do konce zápasu se nic víc nestalo a tak se oba týmy rozešly smírně.

Domácí trenér Huub Stevens po zápase řekl: "Obvzlášť v prní půli jsme měli hodně šancí, i proto bychom si vítězství zasloužili. Basileji se povedlo skórovat z jediné šanci, kterou měla. I přesto jsem spokojený, jelikož se z toho tým dokázal oklepat a zaslouženě vyrovnal."

Autor: Michael Künzel / bundesliga.de

Komentáře (2)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Hamburk se trápil. Celý druhý poločas bušil do obrany hostů hlava nehlava, ale nedařilo se. Hlavně Atoubovi, Kompanymu a Van der Vaartovi. Ještě, že mají hvězdu Olice, který hraje skvěle, po centru střídavšího Castelena bez problémů zavěsil.. on byl tím kdo tahal prakticky všechny útoky domácích. Jarolím průměr. Basilej nehrála zle, má šikovné hráče. Po vyloučení Zanniho to zabetonovali a při útočných rozích chodili do pokutového území Hamburku snad jen ve třech lidech. Mají tam techniky jako jsou Alberto Carlitos, Eduardo nebo Caceido. Muziku tvrdí Papa Malick Ba. Průměrný zápas.

Reagovat
smazaný uživatel

Hamburk to neměl se soupeřem vůbec snadné. FC Basilej potvdila, že je to kvalitní tým, který se umí postavit i papírově silnějším týmům. A koukám, že se o góly podělili hoši z Balkánu.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele