základní skupiny - skupina F, 1. kolo
25.10.2007 21:15 CET
2 : 3
(1:1)

Reportáž

FK Crvena Zvezda - Bayern Mnichov 2:3

Bayern Mnichov, největší favorit Poháru UEFA, vstoupil do skupinové fáze soutěže vítězně. V Bělehrad2 však měl s domácí Crvenou zvezdou Bělehrad hodně práce. O výhře rozhodl až v nastaveném čase střídající mladík Kroos.

Bouřlivá atmosféra v Bělehradě svědčila domácím. Bayern byl ze začátku poněkud zakřiknutý a domácí se vůbec nebáli hrát. Že jim nechybí sebevědomí, ukázal názorně v 16. minutě Ognjen Koroman. Domácí útočník se dostal zleva k vápnu, zakmital nohama, čímž obelstil bránícího Lahma a poslal míč ke vzdálenější tyči.

Bayern však odpověděl záhy. Luviovu dalekonosnou střelu domácí brankář Randjelovič neudržel a Klose míč dorazil do sítě. Klose měl před přestávkou ještě dvě slušné příležitosti, pro hosty byla škoda, že nezužitkoval hezký centr Podolskiho. Také domácí ještě v první pětačtyřicetiminutovce zahrozili – pohotově střílel Koroman.

Po změně stran se dlouho nic významného nedělo. Oba celky se snažily neudělat chybu a čekal se nápor Bayernu. V tom přišla 74. minuta, Milijas střílí z pětadvaceti metrů, vyběhnutý Rensing pozdě reaguje a proti umístěné střele je nakonec krátký. Hosté podruhé v zápase prohrávají a trenér Hitzfeld reaguje – na hřiště posílá sedmnáctiletého Kroose.

A novic v sestavě se projevil hned. V 86. minutě se suverénně postavil k přímému kopu a z levé strany míč posadil přesně na hlavu nekrytého Kloseho. Randjelovič proti umístěnému pokusu do protipohybu nemohl zasáhnout. Základní hrací doba záhy skončila a zajímavý nastavený čas byl tu.

Domácí tým v devadesáté minutě oslabil Bajalica, který po druhé žluté kartě musel do sprch. Crvena zvezda by v tu chvíli bod nejspíš brala, jenže Kroos se ve třetí minutě nastavení postavil k další standardce. Mladík vyslal opět nebezpečný pokus, míč prošel kolem klubka hráčů bez teče a nakonec i brankářovi Randjelovičovi podél ruky.

Autor: Radim Šantrůček

Komentáře (3)

Přidat komentář
HOST*vloda

akoze 2 ako vysitaaaaaaaaaaa

Reagovat
HOST*bary72

Bayern má samozřejmě výšší celkovou kvalitu, ale jsou to poháry a navíc Srbové se dokážou na německé celky patřičně nažhavit. Bude to moc zajímavý. Nekonec ale Bayern udolá 3 body. Tip 1:2.

Reagovat
HOST*bary72

Bayern potvrdil, že to v poháru UEFA myslí vážně, oproti jiným tzv. "velkým týmům". Na góly bohatý, určitě zajímavý zápas. A krásná návštěva.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele