1/16 finále - 1. zápasy
14.02.2008 20:30 CET
1 : 3
(0:0)

Reportáž

FC Curych - Hamburger SV 1:3

Pro diváka velice neatraktivní zápas a to i přesto, že padly 4 branky. Hamburk byl o něco více aktivní a tak je výhra o dva góly zasloužená. Domácí mají hodně co zlepšovat.

Začátek zápasu byl hodně rozháraný. Domácím vázla kombinace a hostujícímu celku chyběl hlavně rychlejší pohyb. První velká šance tak byla k vidění až v 27. minutě. Domácí Hassli vyslal mladou hvězdu Chikhaouiho do úniku, ten si však míč předkopl moc před sebe a obrana HSV svou chybu napravila.

Ve 32. minutě přišlo vynucené střídání HSV. Ze hřiště musel odejít kapitán a režisér týmu Rafael van der Vaart a nahradil ho Guerrero. S přibývajícím časem na tom byli hosté stále lépe a lépe. Domácí se naopak jenom bránili a sanžili se hrát spíše na brejky, což jim moc nešlo.

Ve35. minutě vyslal docela povedenou střelu Djuric, ale trefil jen tyč za brankou. Minutu před koncem první půle zahrával přímý kop z 19 metrů Trochowski, ale Leoni jeho střelu vyrazil na roh.

První půle tak skončila bez branek. Diváci určitě čekali od tohoto utkání více pohledných akcí, oba týmy na to mají dost hráčů. Především od domácího celku se čekalo více a všichni doufali, že to lepší si aktéři schovali do druhé půle.

Čtyři minuty po začátku druhé půle šli hosté z Německa do vedení zásluhou českého reprezentanta Davida Jarolíma. To byl pro Zürich hodně velký šok, ze kterého už se v celém průběhu zápasu nemohl vzpamatovat.

V 64.minutě měli domácí možnost volného přímý kopu s Rochatova dělovka šla jen kousek vedle branky Franka Rosta. O tři minuty později však udeřili znovu hosté. Guerrero si hladce poradil se zkušeným Tihinenem, našel úplně volného Olice a ten zvýšil na 0:2 pro hosty.

Poslední dvacetiminutovku odstartovala šance Chikhaouiho, míč mu však na poslední chvíli skočil a mladý talent netrefil ani brankové zařízení. V 77. minutě přišel poslední hřebíček do rakve domácích. Trochowski se nádherně trefil z přímého kopu.

Domácím se povedlo jen tři minuty před koncem snížit. Na branku Hamburku směřoval dlouhý balón, který proletěl klubkem těl a nakonec skončil v brance HSV.

Hamburk tak vyhrál ve Švýcarsku 3:1 a do domácí odvety si udělal velice solidní náskok, který by mu za předpokladu nepodcenění soupeře měl stačit k postupu.

Autor: Michael Künzel / soccernet.com

Komentáře (3)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Ve švýčarsko - německém souboji je favoritem jednoznačně Hamburg. Domácí FC Curych trochu postihl útlum, navíc má švýcarská liga teprve začátek jarní části. I když dokáže Hamburg podat né zrovna přesvědčivý výkon, určitě si odveze pro odvetu přijatelný výsledek. Tip 1:1.

Reagovat
smazaný uživatel

Tip 0:1

Reagovat
smazaný uživatel

Škoda, docela jsem to přál FC Curych, ale díky tomuto výsledku je to už v podstatě rozhodnuté. Hamburg je zkušené mužstvo, které to nepustí.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele