základní skupiny - skupina E, 5. kolo
19.12.2007 20:45 CET
0 : 5
(0:2)

Reportáž

FC Curych - Bayer Leverkusen 0:5

Velkou ostudu si udělal FC Curych v posledním zápase základních skupin Poháru UEFA, který na domácí půdě podlehl Bayeru Leverkusen 0:5. Přestože měli soupeři Sparty postup jistý, nemohli si dovolit tento zápas vypustit, jelikož jim šlo o umístění ve skupině a výhodnější pozici při rozlosování vyřazovací části.

Domácí se museli obejít kvůli zranění bez těchto hráčů: Stucki, Staubli, Tihinen, da Costa, Hassli, Lattmann. Trenér hostů Michael Skibbe postrádal v kádru zraněné Adlera, Schneidera, Vidala, Schweglera, Papadopoulose a Carstena Ramelowa.

Začátek zápasů byl hodně nudný, hra postrádal náboj. Vypadalo to, jako by hráči museli odehrát tento zápas z donucení. První střela přišla až v 19. minutě zápasu a hned byla gólová. Z přímého kopu se trefil slovenský obránce Greško, 0:1. Další gól na sebe nenechal dlouho čekat, poprvé skóroval v dresu Bayeru Bulykin. Ve 38. minutě měl první šanci domácích Chikhaoui. Mladík, o kterého se velmi vážně zajímá Bayern Mnichov, však nestačil včas vystřelit a jeho střela byla zblokována.

I začátek druhé půle byl stejně tak neatraktivní jako ten první. Opět to byli hosté, kteří se mohli radovat ze třetí vstřelené branky, kterou dal Švýcar Barnetta. V 57. minutě se prokázala nesehranost domácí obrany, které výrazně chyběl zraněný kapitán Tihinen. Bulykin si obehrál dva domácí obránce a opět se nemýlil, 0:4. Domácí se na nějaký výraznější odpor nezmohli, a tak udeřil deset minut před koncem znovu Bayer. Když už to vypadalo, že má domácí brankář Leoni míč pevně v moci, srazil se s obráncem Stahelem, toho využil Kiessling a vstřelil pátou branku hostujícího celku. Ten si tak v klidu zastřílel a z Curychu si odváží tři body. Leverkusen vyhrál skupinu E, Curych nakonec obsadil třetí místo.

Autor: Michael Künzel / fcz.ch

Komentáře (1)

Přidat komentář
smazaný uživatel

FC Curych si doma utrhl pěknou ostudu. Osobně jsem čekal, že to bude tak remíza.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele