1/16 finále - odvety
21.02.2008 21:00 CET
6 : 1
(2:0)

Reportáž

Everton FC - Brann Bergen 6:1

Everton jasně potvrdil vítězství 2:0 z minulého týdne a postoupil mezi nejlepších šestnáct týmů Poháru UEFA. Svěřenci Davida Moyese rozstříleli norský Brann 6:1. Největší zásluhu na výhře měl Yakubu Ayegbeni, který zaznamenal hattrick.

Velké představení rozjeli Toffees až ve 36. minutě. Po přihrávce Tima Cahilla se k zakončení dostal Yakubu, jenž tvrdou ránou z hranice pokutového území otevřel skóre. Druhý zásah přišel o pouhých pět minut později, když Andrew Johnson poslal na bránu hostí slabou střelu z ostrého úhlu, která však zapadla za záda brankáře Opdala – 2:0.

Když běžela padesátá čtvrtá minuta, uvolnil Steven Pienaar přesnou přihrávkou Yakubua Ayegbeniho. Nigerijský útočník si s nabídnutou šanci poradil a střelou z uvnitř vápna zvýšil už na 3:0 pro domácí. Za dalších šest minut se branky dočkali i fanoušci norského mistra. Přímý kop Vaagana Moena mířený z třiadvaceti metrů prošel skrz bránící hráče a skončil za domácím gólmanem Timem Howardem.

To však byl ze strany Norů jediný úspěch. V sedmdesáté minutě totiž úřadovali opět domácí, přesněji klíčový hráč Evertonu Mikel Arteta. Španělský záložník si naběhl na přihrávku Stevena Pienaara a "pumelicí" zpoza vápna vsítil čtvrtý gól pro Toffees. Gólovým radovánkám však zdaleka ještě nebyl konec. Hned záhy zkompletoval Yakubu Ayegbeni svůj hattrick, když zužitkoval centr aktivního Pienaara a zvýšil už na 5:1. Gólový účet zápasu uzavřel svou druhou brankou v zápase holohlavý hrot Johnson, který v nastaveném čase vymetl z 23 metrů pravý horní roh Opdalovy svatyně.

Everton tak bez problémů postoupil do osmifinále, kde ho bude čekat těžší soupeř - italská Fiorentina. Mikel Arteta a spol. dnes ale každopádně dokázali, že se s nimi v letošním ročníku Poháru UEFA musí počítat.

Autor: Petr Páral / uefa.com

Komentáře (5)

Přidat komentář
smazaný uživatel

2:0

Reagovat
smazaný uživatel

go go toffees!!

Reagovat
smazaný uživatel

Odveta je pro domácí pouze povinnost. Everton má postup už na 99% v kapse. Brann má nevýhodu, že hrají venku a navíc je bude limitovat nerozehranost. Ale můžou dlouho držet vyrovnaný stav, norský klubový fotbal je svým pojetím britskému blízký. Bude to více o důrazu a nasazení než o fotbalové kráse. Tip 1:0.

Reagovat
smazaný uživatel

Everton rozjel v Goodison Parku pěkný brankostroj !!! Brann se zjevně po přestávce položil a rezignoval. Pokud Everton udrží vysokou výkonnost, může v Poháru UEFA pomýšlet na mety nejvyšší.

Reagovat
alias

S tím souhlasím. Na utkání jsem jen sporadicky přepínal, ale goly dal Everton výstavní,

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele