základní skupiny - skupina A, 1. kolo
25.10.2007 21:00 CET
3 : 1
(1:0)

Reportáž

Everton FC - AE Larisa 3:1

Everton se oklepal z nešťastného víkendového derby s Liverpoolem a dnes v Poháru UEFA porazil řeckou Larissu. Svůj návrat do domácí sestavy oslavil skvělým způsobem Tim Cahill – první branku dal a na druhou přihrál.

Domácí favoriti začali trochu vlažněji a soupeř v úvodu dvakrát zahrozil. Cleyton mířil vedle a Bakayoko napálil Bainese. Domácí odpověděli pro natěšené fanoušky tím nejlepším způsobem. Arteta s Osmanem rozehráli nakrátko roh, načež se ve vápně perfektní hlavičkou gólově prosadil navrátilec Cahill, který nastoupil poprvé od začátku března.

Na Cahillovi však dlouhý herní pauza nebyla vůbec vidět a hrál výborně. Za sedm minut připravil spolu s Pienaarem skvělou pozici pro McFaddena, jenže ten střílel příliš slabě a brankář Kotsolis zasáhl. Další příležitosti měl Everton v závěru poločasu. Lescott se volejem hezky položil do Artetova přímého kopu a dalekonosnou Cahillovu střelu pokryl Kotsolis.

Už po pěti minutých druhé půle domácí své vedení zvýraznili. Na začátku povedené akci byla skvělá přihrávka neúnavného Cahilla a na konci přesná střela Osmana do horního rohu branky. Jenže Everton si cestu k hladké výhře zkomplikoval. Ve vlastním vápně si počínal lehkovážně Lescott, míče se zmocnil Cleyton a překonal Howarda.

Hosté se poté chopili příležitosti a překvapivě uzamkli soupeře na jeho polovině. Jenže když se Larissa nadechovala k vyrovnávacímu úderu, dokázal obranou řeckého týmu proběhnout Anichebe a v 85. minutě definitivně ztvrdit vítězství Evertonu. Proti jeho umístěné střele neměl Kotsolis nárok.

Autor: Radim Šantrůček

Komentáře (2)

Přidat komentář
HOST*bary72

Další co má co napravovat, už si nemůžou dovolit před diváky další remízovou blamáž. Ale Larisa si už vyskočila na Blackburn, takže radši pozor. Tip 2:0.

Reagovat
HOST*bary72

Konečně v pohodě.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele