čtvrtfinále - 1. zápasy
03.04.2008 18:30 CET
1 : 4
(1:1)

Reportáž

Bayer Leverkusen - Zenit Petrohrad 1:4

Bayer Leverkusen utrpěl v úvodním zápase čtvrtfinále Poháru UEFA proti Zenitu Petrohrad hořkou porážku a dostal se do podobné situace, jako před rokem, kdy byl vyřazen z této evropské soutěže španělskou Osasunou (0:3).

Hráči trenéra Skibbeho inkasovali od ruského mistra 4 góly a příští týden mají v odvetném zápase velmi špatné vyhlídky.

Ve vyprodané BayAréně se za hosty trefili Andrej Aršavin (20.), Pavel Progebnjak (52.), Alexander Anjukow (61.) a Igor Denisov (63.). Za domácí přišel ke slovu ve 33. minutě Stefan Kießling.

Domácím se nepodařilo v průběhu zápasu navázat na dobré výsledky z minulých kol, jako proti Galatasaray Istanbul nebo HSV. Jejich hra postrádala nápad, jiskru a dobrou fotbalovou techniku. Tíha neúspěchu z minulých zápasů v Bundeslize jim jakoby svázala nohy a nedala se přehlédnout. Tím prakticky dali pozvánku před vlastní bránu lehce a technicky dobře hrajícímu soupeři, který profitoval z pravidelně se opakujících ztrát míče. A tak se Adler v bráně domácích pěkně potil. Ve 14. minutě odvrátil Pogrebnyakovu střelu na roh a pak zasahoval proti pronikajícímu Zyrianovi (19.). Barnettův chybný pas využil Arshavin, s míčem všem utekl a z malého vápna překonal gólmana Adlera (20.).

Barnetta měl na kopačce vyrovnání, míč šel ale nad bránu. Tlak ovšem měli hosté, kteří kopali jeden rohový kop za druhým. Trochu překvapivě pak přišlo vyrovnání, které zařídil snad jediný dobře hrající fotbalista domácích Stefan Kießling. Mladý útočník trefil odražený míč poté, co Schneiderova hlavička byla odvrácena na brankové čáře (33.).

Před pauzou si autor jediného gólu domácích s míčem spíš hrál, než by se postaral o zakončení, které by bylo smysluplnější.

Po výměně stran se obraz nezměnil. Hráči trenéra Dicka Advocaata, který kvůli zákazu sledoval zápas jen z tribuny, určovali tempo a rytmus hry a během patnácti minut zničili sny Bayeru o postupu. Arshavin utekl obraně domácích a Pogrebnyak jeho přihrávku z boku šoupnul do prázdné brány (52.). Nehezky vypadal Adler, když nechal rozvlnit síť po Anyukově střele z 20 metrů (62.). Dvě minuty na to dokončil zkázu domácích po bleskovém brejku Denisov (64.).

Hosté hráli suveréně a nenechali Bayeru žádnou šanci. Snad jen Kießlingovu přímou střelu odvrátil duchapřitomně brankář Malafeev nad bránu (83.).

Jak labutí píseň pro Bayer zněla píšťalka portugalského sudího Benquerenca, jenž ukončil zápas a utrpení domácích, kteří si musí olízat rány a připravit se do neděle na další bundesligový zápas proti Dortmundu.

Autor: Jitka Ludvíková / bayer04.de

Komentáře (6)

Přidat komentář
Zajda

Myslím že jasná jednička :)

Reagovat
smazaný uživatel

bayer to zvladne, tip 2:1

Reagovat
smazaný uživatel

heh...trochu náklep

Reagovat
smazaný uživatel

holt je to fotbal no. . .

Reagovat
smazaný uživatel

Tak a je hotovo !!! Další německý tým je z pohárů venku, jelikož takovýto náskok už doma Zenit nepustí. Je to velké překvapení, sice se vědělo, že Zenit už pár týmů s velkým T vyřadil, čekalo se, že by mohl v Leverkusenu i remizovat, ale tohle určitě ne ! Asi tam dobře pracují s hráči a s relativně neznámým týmem se už musí počítat. A možná, že všem překvapením ještě není konec.

Reagovat
smazaný uživatel

Nemůžu se zbavit dojmu, že Bayer ten zápas totálně vypustil

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele