základní skupiny - skupina C, 3. kolo
29.11.2007 20:00 CET
1 : 1
(1:1)

Reportáž

AEK Atény - ACF Fiorentina 1:1

Fiorentina si veze bod za remízu 1:1, kterou vybojovala na půdě AEK Atény. Všechny důležité momenty se odehrály v prvním dějství. Italy poslal po půlhodině hry do vedení Osvaldo, o pět minut později si jeho spoluhráč Balzaretti vstřelil vlastní gól a rozhodl o dělbě bodů.

Pro Fiorentinu to byl 100. zápas v Poháru UEFA, ale přišel v nevhodnou chvíli. Začátkem týdne po těžké nemoci zemřela manželka trenéra Cesare Prandelliho. Atény si dělaly zálusk na první vítězství ve skupině, ale byli to právě Italové, jmenovitě Vieri, který mohl otevřít skóre zápasu. Řekům nějakou dobu trvalo, než se dostali na dostřel Freyovy branky. Do první šance domácích se dostal Tozser, ale Frey střelu bezpečně zlikvidoval. Ve 29. minutě se do šance dostal Osvaldo a poslal míč přesně k tyči Morettovy branky. Po obdrženém gólu přidaly Atény na důrazu a dostaly Fiorentinu pod tlak. Zvýšená aktivita je jim vyplatila hned po pěti minutách, střelu Cesara si nešťastně do vlastní sítě srazil Balzaretti. Do konce poločasu ještě skóroval Vieri, ale jeho gól nebyl pro jasný ofsajd uznán.

V druhém poločase měli ze hry více hosté, do dobrých příležitostí se dostali Osvaldo a Vieri, ale s oběma pokusy neměl brankář Moretto problém. Atény nebyly schopné pořádně ohrozit Freyovu branku, Fiorentina byla ke konci zápasu lepší a sahala po třech bodech. O osudu utkání mohl v samotném závěru rozhodnout hostující Liverani, ale jeho přímý kop skončil vedle branky a zápas tak skončil remízou 1:1.

Autor: Tomáš Lavický / sportinglife.com

Komentáře (1)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Asi zase remíza. Tip 1:1.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele