1/16 finále - odvety
21.02.2008 20:45 CET
2 : 1
(1:0)

Reportáž

ACF Fiorentina - Rosenborg Trondheim 2:1

Fiorentina potvrdila dobrou výchozí pozici a hladce si dokráčela pro postup mezi nejlepší šestnáctku. Rosenborg už postupem do jarních bojů překvapil a na další senzaci tentokrát neměl.

Po výhře 1:0 v Norsku byli domácí jasnými favority i pro odvetu. V úvodu zápasu nadělal brankáři Jarsteinovi starosti centr Mutua. V 18. minutě to zkoušel na druhé straně z dálky Tettey, ovšem střílel nad branku. V 38. minutě se poprvé pohulo skóre. Liverani, který kvůli zranění zmeškal první zápas, uklidil míč po spolupráci s Donadelem do pravého dolního rohu branky.

Rosenborg měl slušnou šanci na vyrovnání po hodině hry. Per Ciljan Skjelbred však jiskru naděje pro Nory nevykřesal, protože z 11 metrů střílel vedle levé tyče domácí brány. V 81. minutě si Fiorentina pojistila svou místenku mezi poslední šestnáctkou. Střídající Cacia napálil po centru Pasquala zblízka míč pod břevno Jarsteinovy branky. Dvě minuty před koncem se Rosenborg dočkal alepoň čestného úspěchu. Po centru Slováka Sapary se prosadil hlavou Koné.

Autor: Jiří Fišara / soccernet.com

Komentáře (5)

Přidat komentář
smazaný uživatel

2:0

Reagovat
smazaný uživatel

3:1

Reagovat
smazaný uživatel

Fiorentina má mírný náskok z 1.utkání a chce doma potvrdit postup. Právě to je ale hodně ošidné, jelikož jim stačí i remíza. Snad se ale domácí střelci nenechají zahanbit. Rosenborg je kvalitní tým, ale momentálně absolutně bez plné zápasové zátěže, což by se mělo zákonitě projevit. Tip 1:0.

Reagovat
Hiko

Rosenborg by si zasloužil remízu, druhý poločas byl ze strany Norů solidní. Jen škoda, že tam něco nepadlo, za stavu 1:1 by to bylo hodně zajímavé

Reagovat
smazaný uživatel

Fiorentina si to v poklidu pohlídala a dokráčela k postupu. Rosenborg Trondheim v letošní pohárové sezóně zanechal velmi dobrý dojem, na jaře ale dojel na tradiční bolest skandinávských týmů a to nerozehranost.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele